Archieven

Dit bericht is 1770 keer gelezen

HAASTRECHT – Proeverij Haastrecht telt dit jaar maar liefst dertien deelnemers. Het culinaire evenement verhuist dit jaar naar het Concordiaplein en is toegankelijk voor iedereen die gevaccineerd is of een negatief testbewijs kan laten zien.

De organisatie is blij dat de Proeverij dit jaar weer gewoon door kan gaan. Al moeten er organisatorisch wat extra maatregelen worden getroffen, vertelt medeorganisator Rob van Zuylen. “We moeten iedereen die het terrein opkomt controleren, dus dat betekent dat we het plein afzetten. Bij de toegangspoort moet iedereen dan via de coronacheckapp of met het gele boekje laten zien dat hij of zij gevaccineerd is. Wie dat niet is, kan vooraf een test voor toegang laten doen.”

Hoewel de organisatie extra kosten moet maken, blijft de toegang gratis benadrukt Van Zuylen. “Als organisatie krijgen we een percentage van alles wat verkocht wordt en door wat te besparen op andere kosten hopen we het toch kostenneutraal te kunnen organiseren. We rekenen ook op extra belangstelling omdat dit het eerste grote dorpsevenement is dat weer doorgaat in Haastrecht. Een voordeel is ook dat we de week erna tien jaar Concordia vieren met een optreden van de Snollebollekes. Dan hebben we die hekken ook nodig.”

Net als andere jaren kiest de organisatie voor lokale aanbieders, zegt Van Zuylen. “We kiezen liefst ondernemers uit Haastrecht, maar als iemand iets toevoegt, kijken we ook over de gemeentegrens. Een voorbeeld daarvan zijn de kaaswafels van Koekje van eigen Kaas uit Gouda. Iets nieuws dat goed past bij de sfeer van de Proeverij.” Een andere verrassende nieuwkomer is Chinees restaurant De Pauw uit Haastrecht. Sinds afgelopen jaar maken zij ook Sushi. De derde nieuwkomer is Fraciolato, de nieuwe IJssalon die sinds dit voorjaar in Haastrecht is gevestigd. Zij komen met gewone wafels en hun speciale aardbeien met chocola.

Gezamenlijk zorgen de dertien deelnemers voor een meer dan complete dinerkaart. Van voor- tot nagerecht alles is aanwezig en iedereen kan ruim kiezen van de menukaart. Ook voor de bijbehorende wijnen of speciaal bieren is gezorgd.

Tussen het eten en drinken door kunnen bezoekers nog genieten van een optreden van de band Drie Vierkante Meter en uiteraard het Nederlands Kampioenschap Kaasrollen.

De hekken gaan om 17.00 uur open en de avond duurt tot 24.00 uur.

Dit bericht is 1770 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief