Archieven
Presentator Joost

Mijn naam is dus Joost Vrolek (althans op de radio) en ik mag een Gewoon gezellig Nederlandstalig muziekprogramma maken op donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. Gewoon allemaal luisteren dan hoef ik verder niets te schrijven…..

Oké, voor degenen die niet kunnen of willen luisteren :
Ik ben grootgebracht met altijd en overal hoofdzakelijk Nederlandstalige muziek om mij heen , in de jaren tachtig kwam ik in aanraking met de zogeheten Piratenzenders, eerst programmamaker geweest bij Radio Elbo want “plaatjes draaien” vond ik altijd al heel leuk daarna, in 1985 naar Radio Horizon, toentertijd een begrip in de Krimpenerwaard, waar de schuilnaam Joost werd aangenomen.

De luisteraars maakten daar al snel Joost Horizon van en zo is Gewoon Joost geboren want zo noemde ik toen al mijn programma want ik ben Gewoon de muziekgek genaamd Joost.

In de jaren negentig werd het “piraten” echtereen beetje te link en ben ik voor een paar jaar gestopt met radio maken.

In september 2000 kreeg ik de kans om weer Radio te gaan maken, nu legaal bij Radio Vrolek.

Eerst heb ik dat geprobeerd onder mijn eigen naam, maar er kwamen heel veel reacties van luisteraars die vonden dat ik wel heel erg leek op “die Joost van vroeger Horizon” dus ben ik weer gaan draaien onder de naam Joost met als programma Gewoon Joost.

Ook hier werd ik al snel door de luisteraars Joost Vrolek gedoopt en daar heb ik het dan maar bij gehouden.

Bij Vrolek werd voorgesteld om eens wat vaker een artiest in de studio uit te nodigen, dat vond ik wel leuk en ik begon artiesten te benaderen, zowel bekend als onbekend.

Zo is het gegroeid dat ik nu nagenoeg elke uitzending in het eerste uur een artiest te gast heb waar ik als enige voorwaarde aan stel dat deze artiest wel Nederlandstalige muziek moet maken.

Doordat ik in de afgelopen 30 jaar een aardig netwerk heb opgebouwd binnen het Nederlandstalige wereldje heb ik elke week een aardig aanbod van Nederlandstalige muziek die in de laatste week is uitgebracht.

Programma terugluisteren? Kijk op onze uitzending gemist pagina.

Voor de volledige radioprogrammering van RTV Krimpenerwaard klik hier

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief