Archieven

Dit bericht is 882 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De samenwerking tussen New Generation en Krimpenerwaard Intercultureel, project ‘NG KIC Young Ones’, stemt tot tevredenheid. Jonge statushouders komen in contact met Nederlands jongeren. In het nieuwe jaar wordt hier zeker een vervolg op gegeven.

“Enige tijd geleden heb ik met een jongen uit Eritrea gesproken”, vertelt David Tom (24). “Ik merkte dat hij behoefte had aan contact met leeftijdsgenoten. Zo is het idee ontstaan om jongerenavonden te organiseren.” David is actief bij de stichting ‘New Generation’ en houdt zich bezig met het project ‘Driven by Love’. Dit is een platform waar verschillende maatschappelijke activiteiten en projecten worden georganiseerd.

“Wij zetten ons in voor mensen die eenzaam zijn of  hulp goed kunnen gebruiken. Ons eerste project was vorig jaar een kerstpakkettenactie. Deze komt er nu weer aan.” Tom geeft aan dat hij daardoor zeer gemotiveerd raakt om zich daarvoor in te zetten.

Samenwerking
Om jonge statushouders te bereiken is de samenwerking gezocht met Krimpenerwaard Intercultureel. “Zij kennen de statushouders en hebben de contacten”, zet David uiteen. “Wij hebben de jongeren die graag met leeftijdsgenoten willen optrekken.” Om de jongeren te bereiken is allereerst een welkomstvideo opgenomen. In drie talen verschillende talen is de uitnodiging opgenomen en verspreid onder de doelgroep. Gestart is met een jongensgroep.

Gastvrijheid
Inmiddels zijn een aantal succesvolle avonden achter de rug. Eerst vooral kennismaken en spellen spelen waaronder FIFA.  Ook is een bowlingavondje geweest. Soms is de communicatie wat lastiger, met name bij jongeren die nog niet lang in Nederland zijn. Zij moeten zich de Nederlandse taal nog verder machtig maken. Deze bijeenkomsten helpen daarbij. Volgens David mag nu na twee maanden dit project succesvol worden genoemd. “Er worden relaties opgebouwd, we zijn behulpzaam  met allerlei praktische zaken en helpen ze verder uitbouwen van hun netwerk. Zo ontstaat een band met elkaar en tonen wij onze gastvrijheid.”

De bijeenkomsten zijn in de ‘upperroom’, boven de Dorcas aan de Achterwetering 3.  Belangstelling om een steentje bij te dragen aan dit mooie maatschappelijke werk? Op de website tref je alle informatie en projecten waar deze actieve jongeren mee bezig zijn.

David Tom was zaterdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur te gast op de radio. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 882 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief