Archieven

Dit bericht is 658 keer gelezen

REGIO- In de MIRT-verkenning Oeververbindingen wordt onderzocht wat er nodig is om knelpunten in het verkeer en het openbaar vervoer in de regio Rotterdam op te lossen, om groei van de regio mogelijk te maken, kansen voor mensen te vergroten en de stedelijke leefkwaliteit te verbeteren.

Er is onderzoek gedaan naar verschillende punten waaronder een nieuwe brug of tunnel tussen Kralingen/ De Esch en Feijenoord/ IJsselmonde. Een treinstation Stadionpark voor dagelijks vervoer. En naar maatregelen op de Algeracorridor (N210) om het verkeer beter te laten doorrijden op de Algeracorridor zelf en de nabijgelegen kruisingen, zoals het Capelseplein en de Grote Kruising.

Het laatste punt is een interessant punt voor de gemeente Krimpenerwaard en om die reden stond het projectteam afgelopen week in verschillende kernen van de Krimpenerwaard om informatie te verstrekken aan inwoners.

Tekst gaat verder onder foto

Plan 1b
Voor de maatregelen rondom de Algeracorridor liggen verschillende plannen klaar. Een aantal weken terug hebben de gemeente Krimpen aan den IJssel en de gemeente Krimpenerwaard hun voorkeur voor plan 1b gedeeld. Daarin wordt onder andere gesproken over een extra rijstrook op de Algeraweg en een fietsverbinding of -brug tussen Capelle Centrum en Krimpen Centrum.

Op 10 november zal er worden gekozen voor een van de varianten. Daarbij zal ook de voorkeur van de gemeentes Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel worden meegenomen. Ga naar onderstaande foto voor het hele stappenplan rondom de besluitvorming.

Foto’s: Herman Visser

 

Dit bericht is 658 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief