Archieven

Dit bericht is 2111 keer gelezen

HAASTRECHT – Op meerdere plaatsen in Haastrecht hingen afgelopen Hemelvaartsdag spandoeken met de tekst ’70dB(A) is de Max’. De protestactie was opgezet door de Actiegroep Geluidoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard om aandacht te vestigen op de herrie van motorfietsen langs het riviertje de Vlist.

De geluidsoverlast van motorfietsen op zonnige weekenddagen is niet meer te harden, aldus voorzitter Tony Hardenberg. “Inwoners van Haastrecht worden er letterlijk ziek van”, stelt hij in een brief die de actiegroep onlangs stuurde aan het college van Burgemeester en Wethouders en de politieke partijen die zitting hebben in de raad van Krimpenerwaard.

In mei 2020 heeft de gemeenteraad een motie van CDA en VGBK aangenomen, om de geluidsoverlast van motorvoertuigen in de Krimpenerwaard te verminderen. Aan deze motie heeft burgemeester Cazemier, samen met burgemeester De Graaf (Lopik) uitvoering gegeven via een gezamenlijke brief aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat om passende maatregelen te nemen tegen de geluidsoverlast door motorfietsen.

Hardenberg: “Alle inspanning ten spijt heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd, Sterker nog, de overlast is zelfs toegenomen. Een uitgebreide lawaaiige stroom van recreatieve motorfietsen in de weekenden is hiervan de oorzaak. Onlangs is het stiltegebied langs de Vlist zelfs uitgeroepen tot ‘Het lawaaiigste stiltegebied van Nederland’. Ook deze verkiezing heeft geen vermindering van de geluidsoverlast opgeleverd, in de weekends lijkt het meer op een racecircuit dan op een stiltegebied.”

Dit alles beziend komt hij tot de conclusie dat er wat hem betreft nog maar een oplossing is: een toegangsverbod voor alle motorfietsen op het traject Haastrecht – Vlist en Vlist – Haastrecht. “Met andere woorden: afsluiting voor alle motorfietsen van begin maart tot end september in de weekenden van vrijdag 18.00 uur tot maandag 7.00 uur. Dit met een uitzondering voor aanwonenden.”

Dit bericht is 2111 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief