Archieven

Dit bericht is 3312 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De Provincie Zuid-Holland is sinds dinsdag bezig om de vlaggen die door boeren in de Krimpenerwaard zijn opgehangen te verwijderen. Ook borden op rotondes zijn door hen weggehaald. 

Boer Gertjan Snoek laat weten dat ze tot afgelopen weekend de tijd hebben gehad om de vlaggen te verwijderen maar er voor hebben gekozen om dit niet te doen. “We zijn nu aan het kijken wat voor acties we kunnen gaan doen om bewustwording te creëren. Een onderdeel daarvan is dat we al op eigen land langs provinciale wegen borden hebben geplaatst. Wellicht komen daar ook nog veel vlaggen bij maar dan heb je best wat vlaggenstokken nodig.”

“We zijn in ieder geval blij dat de vlaggen er drie weken mochten hangen en gaan ons nu beraden op vervolgactie(s) aangezien het overleg van afgelopen vrijdag met Remkes nog weinig beweging in het dossier heeft gebracht”, aldus Snoek.

Tekst gaat door onder de foto

 

Dolf Heikoop (boer in Stolwijk) reageert dat hij het erg jammer vindt en niet nodig. “Ik snap dat er geen gevaar door mag ontstaan, maar wij zijn al meerdere keren de kapotte vlaggen weg wezen halen of goed hangen. Ik snap ook niet wat er gevaarlijk is aan een protestbord op een rotonde. Wij boeren zetten ons op alle mogelijke manieren in om boer te kunnen blijven maar willen echt geen gevaar veroorzaken.”

Reactie gemeente
De gemeente Krimpenerwaard laat desgevraagd weten dat zij de vlaggen niet zelf verwijdert, tenzij de vlaggen een gevaar opleveren. “Vlaggen bij overheidsgebouwen, zoals bij het gemeentekantoor, zijn wel verwijdert, omdat het gemeentekantoor geen plaats is voor protest.”

“Wij hebben begrip voor de zorgen van de boeren. De gemeente hanteert bij het ophangen van nieuwe vlaggen dezelfde aanpak als bij de vlaggen die al eerder zijn opgehangen”, aldus gemeente Krimpenerwaard in een reactie aan RTV Krimpenerwaard. 

 

Dit bericht is 3312 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Provincie verwijdert vlaggen in Krimpenerwaard; boeren bedenken andere acties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief