Archieven

Dit bericht is 2502 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het herpesvirus is een serieuze bedreiging voor de olifant. Linda van der Galiën (65) is idolaat van deze dieren en is een actie gestart. Ze verkoopt een eigen gemaakte puzzel. Opbrengst is voor ontwikkeling van een vaccin zodat olifanten niet meer ziek worden.

De in Amsterdam opgegroeide Linda woont al sinds eind jaren zeventig in Schoonhoven. Jarenlang is ze in de zorgsector werkzaam geweest en daarnaast actief voor kerkelijk centrum ‘De Hoeksteen’. Fotograferen is daarbij altijd haar passie geweest, zeker vanaf 2004 toen ze een digitale camera aanschafte. Inmiddels mag ze zich zeker een ‘professionele amateur’ noemen.

Vreugde
“Olifanten zijn prachtige dieren en juist hun sociale vaardigheden en karakters binnen de groep spreekt mij aan”, vertelt Linda. “In dierenpark Amersfoort ben ik vaak te vinden om ze nog beter te leren kennen.” Je zou verwachten dat de olifanten dan ook tetterend van vreugde de slurf in de hoogte steken als Linda eraan komt. “Nee, nee corrigeert ze direct, gelukkig niet. Iedereen staat op afstand zodat de beesten er geen last van hebben. Alleen al door naar ze te kijken geeft het me veel rust.” Een in het oog springende foto aan de wand herinnert aan een onvergetelijke reis naar Kenya. Daar heeft ze haar lievelingsdieren in het wild gezien.

Linda van der Galiën en Marjo Hoedemaker

Puzzelactie
Jaren geleden is ze in contact gekomen met Marjo Hoedenmaker. Hij heeft tot zijn pensioen gewerkt als dierenverzorger en is oprichter van de ‘Marjo Hoedemaker Elephant Foundation‘. Deze organisatie zet zich onder andere in verbetering van de leefomstandigheden van de olifant. Wereldwijd is een succesvol fokprogramma opgezet. Uit tientallen eigen foto’s is door Linda een plaat gemaakt die vervolgens gefabriceerd is tot puzzel. De eerste vijftig dozen zijn inmiddels verkocht. “Ik heb daar veel leuke reacties op gehad”, glundert ze. “De opbrengst is voor ontwikkeling van een vaccin ter voorkoming van het herpesvirus. Het is hartverscheurend als je ziet dat jonge olifantjes aan deze ziekte overlijden.”

Bestellen
De puzzel van duizend stukjes kost 35,- euro en is te bestellen via puzzelactie@gmail.com.  “Bestel voor 1 oktober, dan krijg je ruim voor de feestdagen een unieke, limited edition puzzel. Je hebt dan echt iets unieks in handen.”

Linda is komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 2502 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief