Archieven

Dit bericht is 1107 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Onder het motto ‘Bouwen aan een sociale en groene toekomst’ wil PvdA-GroenLinks laten zien hoe het anders kan.

“Wat nu belangrijk is, is dat er een betaalbaar huis komt voor iedereen, dat we onze CO2-uitstoot verminderen en dat we de sociale voorzieningen uitbreiden”, aldus lijsttrekker Sandro Kovacic.

Wonen
De laatste jaren is er vooral gebouwd voor de hogere inkomens. De partijen benadrukken daarom: “Huizen zijn om in te wonen, niet om in te beleggen.” Om ervoor te zorgen dat er straks voor iedereen een betaalbaar huis is, wil PvdA-GroenLinks de gemeentelijke woonvisie aanpassen. Kovacic: “Het aandeel sociale huur en goedkope koopwoningen moet toenemen.” Naast een betaalbaar huis is volgens hem ook gezelligheid nodig om jongeren hier te houden. “Latere sluitingstijden voor horeca en evenementen plus een BOB-bus in het weekend vanuit de stad maakt hier wonen aantrekkelijker.”

Groen
Bart van Ree, nummer twee op de lijst benadrukt: “Lokaal kunnen en moeten we bijdragen aan de vergroening van de omgeving en vermindering van ons energiegebruik.” De partijen willen de bestaande circa 24.000 woningen grootschalig verduurzamen. Naast isoleren zet PvdA-GroenLinks in op maximale opwekking van duurzame energie door ten eerste het plaatsen van zonnepanelen op alle daken. Om minder CO2 uit te stoten bepleiten ze in hun programma om grootschalig meer bomen te planten en hiernaast te stoppen met peilverlagingen in het buitengebied.

Sociaal
“Soms is hulp nodig, het kan iedereen overkomen.” Daarom willen de partijen in elke woonplaats een fysiek punt voor ondersteuning en advies. “Hier bezuinigen we niet, maar investeren we juist in de bibliotheek, gratis bijles in het onderwijs en de lokale verenigingen.” Voor her-, bij of omscholing van volwassenen wil PvdA-GroenLinks een Krimpenerwaards Scholingsfonds ontwikkelen. Cees van der Graaf, nummer drie op de lijst: “Uiteindelijk is ons doel is dat iedereen kan werken en een inkomen heeft. Om armoede te bestrijden, worden de minimaregelingen zo veel mogelijk uitgebreid en toegekend.”

Lees hier het volledige programma.

Dit bericht is 1107 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief