Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 404 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- PvdA-GroenLinks zal bij de gemeenteraadsvergadering van 8 juni middels een motie het college van B & W oproepen om binnen de ambtelijke organisatie te onderzoeken of er behoefte is aan een interne vertrouwenspersoon.

Aanleiding voor de motie is het vertrek van burgemeester Paans. De verklaring rondom zijn aftreden en de speculaties daarover leiden wellicht de aandacht af van waar het werkelijk om gaat; een veilige werkvloer voor alle ambtenaren van onze gemeente.

“Met het aanstellen van een intern vertrouwenspersoon kan ongewenst gedrag bespreekbaar worden gemaakt nog voordat het uitmondt in grensoverschrijdend gedrag en vervelende incidenten”, zegt Bart van Ree, raadslid namens PvdA-GroenLinks.

Veiligheid werkvloer
Volgens de linkse fractie hoort de nieuwe burgemeester de tijd en ruimte te krijgen om de veiligheid op de werkvloer te analyseren. Daarbinnen kan de behoefte voor een intern vertrouwenspersoon worden gepeild.

Om die reden roept PvdA-GroenLinks in hun motie het college van B & W op te onderzoeken wat het draagvlak is voor het aanstellen van een functionaris die enerzijds laagdrempelig te benaderen is voor medewerkers met vragen of problemen, maar die anderzijds ook actief de omgangsvormen op de werkvloer agendeert.

Momenteel heeft Gemeente Krimpenerwaard al een externe vertrouwenspersoon, een gedragscode en een protocol voor vermoedens van integriteitsschendingen door politieke ambtsdragers.

Dit bericht is 404 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief