Archieven

Dit bericht is 944 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De Partij van de Arbeid in de gemeente Krimpenerwaard en GroenLinks in Gouda voeren gesprekken over een mogelijke samenwerking. Dat meldde fractievoorzitter Cees van der Graaf (foto) zaterdagochtend in het radioprogramma De Waard op de Kaart van RTV Krimpenerwaard.

Het gaat nu nog om een samenwerking, maar de PvdA-voorman sloot desgevraagd een gezamenlijk optrekken van zijn partij met GroenLinks in de komende verkiezingen bepaald niet uit. Dat zou in lijn liggen met wat zich momenteel landelijk tussen beide partijen afspeelt.

GroenLinks heeft al een historie in de Krimpenerwaard, met name in Schoonhoven, maar bij de herindeling ging de toenmalige fractievoorzitter Ad Struijs met een eigen partij onder de naam Pro Krimpenerwaard verder. De Krimpenerwaardse GroenLinks-leden die zich niet thuis voelden binnen de nieuwe partij hebben voorlopig onderdak gevonden bij GroenLinks in Gouda. Het zijn die personen waarmee de Partij van de Arbeid nu in gesprek is.

In een nadere toelichting zegt Van der Graaf dat het aan de leden is of zij deze verregaande samenwerking zien zitten. Het doel is om uiteindelijk tot een fusie te komen, maar dat hoeft niet direct, er kan ook eerst een periode van samenwerking tot stand komen. Tijdens de ledenvergadering van donderdag 23 september worden de eerste stappen gezet. In november wordt het verkiezingsprogramma vastgesteld. Aan het concept is al door GroenLinksers mee geschreven.

In De Waard op de Kaart zei Van der Graaf dat het nog niet honderd procent zeker is of hij zich weer beschikbaar stelt voor het lijsttrekkerschap. Daar is nog beraad over. De benoeming van de fractievoorzitter is sowieso aan de fractie. Van der Graaf is nu 67 jaar. “Mocht ik herkozen worden en ook als fractievoorzitter dan zou het heel goed mogelijk zijn dat ik na twee jaar mijn plaats afsta aan iemand van een jongere generatie”, aldus Van der Graaf.

Dit bericht is 944 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief