Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2287 keer gelezen

LEKKERKERK – Boswachter Ivan Broer heeft woensdag vier quadrijders op heterdaad betrapt die voor overlast zorgden in het Loetbos bij Lekkerkerk. “Ze gingen er vandoor, maar na een achtervolging kon ik ze toch tot stilstand dwingen.”

In en rond het Loetbos en op het nieuwe mountainbikeparcours wordt regelmatig met quads gescheurd, met de nodige schade aan de natuur tot gevolg. Met de vierwielige motoren worden diepe sporen getrokken in grasvelden en onverharde paden. Naast de schade brengen de berijders met hun gedrag ook de veiligheid van bezoekers in gevaar.

Woensdag wist Broer vier snelheidsduivels te traceren. “Ze gingen er als een haas vandoor, maar deze boswachter is niet voor één gat te vangen. Gebiedskennis, inzicht, doorzettingsvermogen en een slimme achtervolging leidden ertoe dat ik ze even later toch staande kon houden. Ze hebben alles toegegeven, waarna hun gegevens zijn opgenomen en de schade die ze hebben veroorzaakt is bekeken. Heb de jongens direct de nodige tips meegegeven omtrent hun gedrag.”

Broer wil samen met de BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) een bezoekje brengen aan de ouders van het viertal, om gezamenlijk tot een oplossing te komen. “Deze komt er zeker in de vorm van het zelf laten herstellen, indien nodig, van de schade of op een andere praktische manier. Dit werkt het beste.”

Broer verzekert dat er de komende tijd nauwlettend wordt gelet op overlastgevende quadrijders in het recreatiegebied bij Lekkerkerk. “Gebruik je bovenkamer en gedraag je! Dat scheelt een hoop werk waar wij eigenlijk geen tijd voor hebben.”

Dit bericht is 2287 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief