Archieven

Dit bericht is 1489 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – QuaWonen betaalt geen losgeld aan cybercriminelen die onlangs het computersysteem van de woningcorporatie hackten. Bij die digitale aanval zijn mogelijk (gevoelige) persoonsgegevens buitgemaakt.

De aanval was op het datacentrum van een externe partij waar QuaWonen haar systeem en gegevens opslaat. Er is sprake van een datalek, geeft QuaWonen aan. “We zijn nog bezig met het onderzoek naar welke gegevens van wie precies in handen van de criminelen zijn gekomen. Dat komt doordat we lange tijd geen toegang hadden tot de bestanden. Zodra we duidelijk in beeld hebben om welke gegevens het gaat, zullen we de direct betrokken personen hierover informeren.”

QuaWonen stelt dat gegevens in haar klantinformatiesysteem veilig zijn gebleven. “Hierin worden alle gegevens van huurders bewaard. We kunnen echter niet uitsluiten dat er op een andere plek documenten zijn opgeslagen waarin (gevoelige) persoonsgegevens staan.”

Na contact te hebben gehad met de cybercriminelen heeft QuaWonen besloten om geen losgeld aan ze te betalen. “Bij de Autoriteit Persoonsgegevens is een melding gedaan van datadiefstal en er is contact met de politie over aangifte.”

Dit bericht is 1489 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief