Archieven

Dit bericht is 2329 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Woningzoekenden die een sociale woning achterlaten, kregen bij QuaWonen voorrang bij de toewijzing van appartementen in het project Adam van Vianenstraat in Schoonhoven Noord.

Doel is de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. “Dat is gelukt”, stelt woordvoerder Brandy van Gerven van QuaWonen. “Er komen in totaal 14 sociale huurwoningen vrij in de gemeente Krimpenerwaard.”

Ook in de Krimpenerwaard moeten mensen soms lang wachten op een sociale huurwoning, weet Van Gerven. “Daarom zoeken we naar manieren om het aantal beschikbare woningen te vergroten. Dat kan bijvoorbeeld met nieuwbouw. Want wie naar nieuwbouw verhuist, laat vaak weer een sociale huurwoning achter. Bij diverse nieuwbouwprojecten stuurt we hier bewust op: woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang.”

Op de plek van de oude flat in de Adam van Vianenstraat komen twee appartementengebouwen met 14 en 22 woningen aan de Edelsmidsdreef en de ‘s Heerenbergstraat. Vorige week zijn de 36 appartementen definitief toegewezen. 14 Appartementen gaan naar mensen die een sociale huurwoning in de gemeente Krimpenerwaard achterlaten. De overige 22 woningen gaan naar andere kandidaten.

De toewijzing van alle woningen gebeurde op één avond. Het was best spannend, vertelt de heer Bojada. “Ik ben namens mijn ouders gekomen. Mijn verwachtingen waren laag, want mijn moeder stond als vijfde op de lijst om een woning te kiezen. En ze wilde alleen op de begane grond wonen. Maar het is gelukt. Ik heb mijn ouders meteen gebeld. Mijn vader is nog gekomen, helemaal blij. Mijn ouders wonen nu in een grote eengezinswoning, waar ik ben opgegroeid. Ze kunnen de trap niet meer goed op en het schoonmaken valt hen steeds zwaarder. De plek van de nieuwbouw is ideaal, vlak bij de winkels. Bovendien woont mijn broer in de nieuwbouw boven de PLUS-supermarkt, en ook ikzelf woon in Schoonhoven Noord. Het is een fijne wijk om te wonen.”

Dit bericht is 2329 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief