Archieven

Dit bericht is 2449 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Huurders van QuaWonen krijgen vanaf dit jaar een aanbod voor zonnepanelen op hun dak. Hiervoor betalen bewoners een gebruikersvergoeding, maar daar tegenover staat dat hun energierekening zal dalen.

QuaWonen zal in samenspraak met een deskundige bekijken welke woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dit heeft onder meer te maken met de ligging van het dak. Als eerste krijgen bewoners van recente renovatieprojecten een aanbod. Daarna rolt de corporatie de campagne verder uit. QuaWonen verwacht elk jaar ongeveer 500 bewoners een aanbod te doen, van Schoonhoven tot Krimpen aan den IJssel.

Goed voor het milieu en een lagere energierekening
QuaWonen koopt de zonnepanelen en zorgt voor de installatie. Bewoners betalen elke maand een vergoeding voor het gebruik van de zonnepanelen, € 1,50 per zonnepaneel. Hun huurprijs blijft gelijk. De gebruikersvergoeding is altijd (veel) lager dan het bedrag dat bewoners besparen met de zonnepanelen. Zo dalen de woonlasten en zijn bewoners goedkoper uit.

Voor de plaatsing van de zonnepanelen is QuaWonen een samenwerking aangegaan met Tenten Solar, een ervaren partij die jaarlijks duizenden huizen en bedrijfspanden voorziet van zonnepanelen.

De overheid heeft met woningcorporaties de afspraak gemaakt dat hun woningvoorraad CO2 neutraal is in 2050.

Dit bericht is 2449 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op QuaWonen doet huurders aanbod voor zonnepanelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief