Archieven

Dit bericht is 634 keer gelezen

sleutelKRIMPEN A/D IJSSEL/KRIMPENERWAARD – Woningcorporatie QuaWonen heeft sinds 2017 21 zogenoemde ‘uitstromers’ gehuisvest. Dit zijn mensen uit beschermde woonvormen die zelfstandig zijn gaan wonen.
QuaWonen sprak in 2017 een werkwijze af binnen de regio Midden-Holland en met de gemeente Krimpen aan den IJssel, om cliënten die uitstromen uit een zorginstelling of instelling voor maatschappelijke opvang op weg te helpen. Deze mensen hebben immers geen inschrijfduur en zijn vaak niet goed in staat om zelfstandig een woning te zoeken.
Instellingen die een woning zoeken voor cliënten die uitstromen, kunnen dat bij de gemeente melden. QuaWonen biedt deze cliënten dan een woning aan met een tijdelijke huurovereenkomst en een contract voor zorg of begeleiding. Met een tijdelijk huurcontract kunnen corporaties effectiever ingrijpen bij onverhoopte ernstige overlast of het structureel mijden van zorg of hulp. Naast het huurcontract sluit de bewoner met de zorginstelling een zorgcontract af voor de begeleiding.
QuaWonen heeft inmiddels 21 uitstromers gehuisvest: 15 in de gemeente Krimpenerwaard en 6 in Krimpen aan den IJssel.
Voor de gemeente Krimpenerwaard was voor 2018 vastgesteld om – samen met de andere lokale corporaties – in totaal 17 mensen te huisvesten. Dat zijn er uiteindelijk 10 geworden. Soms kan QuaWonen voor een specifieke vraag geen geschikte woning leveren. Ook willen veel mensen uit deze doelgroep liever elders wonen. Corporaties willen daarom nog een verbetering doorvoeren in de match tussen woningzoekende en de beschikbare woningen.
In Krimpen aan den IJssel wordt er vooraf geen taakstelling benoemd. QuaWonen huisvest op basis van de vraag van zorginstellingen en gemeente.

Dit bericht is 634 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief