Archieven

Dit bericht is 828 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Een second opinion moet duidelijkheid geven over de financiële risico’s en onduidelijkheden rondom het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard om op één locatie een nieuw gemeentehuis te bouwen. De gemeenteraad heeft woensdagavond besloten die tweede deskundige in te schakelen door het aannemen van een motie van CDA, PvdA en Waard18. De motie is aangenomen met 23 stemmen voor en 7 tegen.

“Een onafhankelijk bureau gaat nu het huidige onderzoeksrapport doorrekenen, zodat de raad over een paar maanden op goede gronden tot besluitvorming kan komen, op basis van het uitgangspunt: twee zien meer dan één”, geeft Irma Bultman (CDA) namens de indieners.

De motie van de drie oppositiepartijen was ingegeven door ‘vragen en twijfels’ over de inhoud van het collegevoorstel en door grote bezorgdheid over de ‘grote financiële risico’s bij zo’n ingrijpend project van meer dan 20 miljoen euro’. Bultman: “We vinden ook dat het raadplegen van een tweede deskundige kan bijdragen aan meer draagvlak in de gemeenteraad en onder de bevolking.”

De raad gaat nu de Rekenkamercommissie van de gemeente vragen een onafhankelijk bureau te zoeken. In de komende week bepalen de fracties op welke vragen zij antwoorden willen hebben.

Dit bericht is 828 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief