Archieven

Dit bericht is 2840 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Er gaat een nieuw afvalbrengstation komen in de Krimpenerwaard. Dat is besloten in de raadsvergadering van afgelopen week. De raad stemde in met een voorbereidingskrediet van 300.000 euro voor de voorbereidingsfase van de nieuwe milieustraat.

Met dit krediet wordt onder andere gekeken naar een geschikte locatie. Voorheen konden de inwoners in de Krimpenerwaard terecht bij locaties buiten de Krimpenerwaard. Namelijk in Gouda, Krimpen aan den IJssel en Lopik. Bij de laats genoemde kunnen inwoners van Schoonhoven nog steeds terecht om hun afval te brengen.

De gemeente betaalde geld om gebruik te kunnen maken van deze locaties. Door een milieustraat voor alle inwoners in de Krimpenerwaard te realiseren en deze goed in te richten, kan zij geld besparen.  “Het uitgangspunt is budgetneutraal te investeren in een nieuwe milieustraat waardoor de afvalstoffenheffing niet stijgt door de nieuwe milieustraat”, zo staat er in het aangenomen raadsvoorstel.

Nieuwe locatie
De inwoners van de Krimpenerwaard, behalve Schoonhoven, kunnen momenteel terecht bij de milieustraat in Bergambacht. Deze is gelegen aan de Veerweg 10 in Bergambacht. Op deze locatie loopt men tegen verschillende mankementen aan. Zo zijn er vaak lange wachttijden en is de doorstroom in de milieustraat ook niet goed.

Daarnaast kan het afvalbrengstation momenteel ook niet meer bezoekers ontvangen dan het nu doet. De maximale capaciteit is 50.000 bezoekers en dat aantal is dit jaar bereikt. Uitbreiding van deze locatie is hoogstwaarschijnlijk geen optie, omdat op deze plek ook het nieuwe politiebureau en mogelijk het nieuwe gemeentehuis worden gebouwd.

Serviceverlening
Een ander belangrijk punt voor de realisatie is volgens de raad de dienstverlening. Dit wordt door meerdere partijen benoemd. “Voor de realisatie van één milieustraat moeten wij zeker leren van de goede serviceverlening op de locatie van Krimpen aan den IJssel en de locatie van Lopik”, zegt Pascal van der Hek, fractievoorzitter van VGBK.

Ook raadslid Erik Wassink van de SGP benoemt de dienstverlening. “Het is een goed voorstel, alleen het serviceniveau moet beter en het kan klantvriendelijker. Dat hebben een aantal inwoners aan mij laten weten.” De ChristenUnie roemt juist de betrokkenheid van de milieustraat in Bergambacht. “Opvallend is hoe betrokken en met hoeveel kennis en inzet de medewerkers van de gemeente en cyclus hier aan het werk zijn. Laten we die spirit in de nieuwe milieustraat nastreven”, aldus Ton van Dorp, fractievoorzitter van de ChristenUnie Krimpenerwaard.

Dit bericht is 2840 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Raad stemt in met nieuwe milieustraat Krimpenerwaard

  • De milieustraat Berambacht is wat betreft locatie zeer ongeschikt als men niet in de omgeving van Bergambacht woont. Als inwoner van Krimpen aan de Lek is de milieustraat Bergambacht veels te ver weg .
    Een mileustraat ver weg brengt met zich mee
    ilegaal afval dumpen wordt in de hand gewerkt
    verrijden brengt met zich mee hoge brandstof kosten , = uitstoot uitlaat gassen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief