Archieven

Dit bericht is 1803 keer gelezen

VLIST – Pro Krimpenerwaard en VVD stellen raadsvragen over de kap van gezonde wilgen in Vlist. Dit na aanleiding van een artikel dat het Algemeen Dagblad onlangs plaatste.

Meer dan honderd wilgen worden gekapt in Vlist. “Pro Krimpenerwaard onderschrijft de mening van het artikel dat hierdoor de aantrekkelijkheid van het gebied langs het riviertje de Vlist fors wordt aangetast. Het zal jarenlang een onaantrekkelijk zijn voor inwoners en toeristen”, stelt Ad Struijs, fractievoorzitter van Pro Krimpenerwaard.

Volgens de gemeente worden de bomen gekapt op verzoek van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De kade van de Vlist moet worden verstevigd om verzakking tegen te gaan en de bomen staan hierover in de weg.

Collegevragen
VVD en Pro Krimpenerwaard stellen hierover schriftelijke vragen aan het college. Ze vragen zich af waarom de gemeenteraad hier vooraf niet bij betrokken is. Daarnaast vragen ze of het noodzaak is om nu nieuwe beschoeiing te plaatsen en wat de gevolgen zijn als er geen maatregelen worden genomen.

Ook wordt er gevraagd of er gewacht kan worden met de kap van de bomen tot na 8 maart. Dan staat er een raadsvergadering op de planning waarin zij dit onderwerp willen behandelen.

Dit bericht is 1803 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief