Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 584 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Stichting Vlister Openluchtbaden, Stichting Zwembad Scharlesooi en vv Lekkerkerk kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Dat is de uitkomst van de actie van de Rabobank.

Leden van de coöperatieve Rabobank in de regio van Hollandse IJssel konden stemmen op hun favoriete maatschappelijke gebouw. In de periode van 28 februari tot 31 maart hebben Rabobankleden hun stem uitgebracht.

Het gebouw met de meeste stemmen krijgt tot wel vijftig procent korting op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. En dat zijn dus Stichting Vlister Openluchtbaden, Stichting Zwembad Scharlesooi en vv Lekkerkerk. “Samen verduurzamen we maatschappelijke gebouwen en verlagen we de energierekening”, zegt de Rabobank.

(tekst loopt door onder de foto)

Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat gebouwen in de regio Hollandse IJssel verduurzamen. Hiervoor kan er worden gedacht aan je eigen huis of een bedrijfspand, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van de school, sportvereniging, bibliotheek of het theater in de buurt.

Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen.

Dit bericht is 584 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief