Archieven

Dit bericht is 972 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Donderdag 11 maart om 17.15 uur klinkt het nummer ‘Radar Love‘ landelijk op meer dan 35 carillons. Dit als eerbetoon aan oprichter, componist en gitarist George Kooymans van de Golden Earring. Onlangs werd bekend dat hij lijdt aan de zenuw- en spierziekte ALS.

Beiaardier Boudewijn Zwart speelt dit nummer a.s. donderdag live om 17.15 uur vanuit de Westertoren in Amsterdam. Voor Schoonhoven heeft Boudewijn dit nummer vooraf ingespeeld en is op hetzelfde tijdstip vanuit het Schoonhovens carillon te beluisteren. Zaterdag 13 maart, tijdens het wekelijkse carillonuurtje van 10.00 tot 11.00 uur, speelt Zwart diverse nummers van de Golden Earring. Ook laat hij liedjes horen die met Den Haag, de stad van de Earring te maken hebben. Special gast daarbij is Rene Bom, een goede bekende van de bandleden en oud nachtburgemeester van Den Haag.

Vanaf april vorig jaar verzorgen Peter van der Ree, Erik de Laet en Boudewijn Zwart wekelijks uitzendingen via de Facebookpagina Carillon-Schoonhoven. Tussen de muziek door informeren Boudewijn en Peter de luisteraars over de muziek, de artiesten, componisten en andere feitjes.

Dit bericht is 972 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief