Archieven

Dit bericht is 1922 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Nadat al het opgewaaide stof naar aanleiding van het grote aantal (verworpen) moties van Pro Krimpenerwaard in de laatstgehouden raadsvergadering was neergedaald, was een bericht van RTV Krimpenerwaard opnieuw reden voor actie van deze partij.

In een brief aan de burgemeester en griffie, die ook aan de media is verzonden, sprak fractieleider Ad Struijs zijn verontwaardiging uit over het door de gemeente verbieden van een vrijheidswandeling door Schoonhoven op 5 februari uit protest tegen de – in de ogen van de initiatiefneemster – ‘buitenproportionele coronamaatregelen’.

Struijs vroeg in de (altijd besloten) vergadering van het presidium van de raad een verklaring van de burgemeester voor dit verbod. Het presidium bestaat uit de fractievoorzitters met de burgemeester en de griffier en gaat over de agenda en werkwijze van de raad. Volgens Struijs weigerde de burgemeester de vragen te beantwoorden en had deze geadviseerd om in de openbare commissievergadering van 16 februari hierop terug te komen.

Voor Pro Krimpenerwaard was dit aanleiding om aan te kondigen dat de partij voornemens is om komende vrijdagavond om 19.00 uur te demonstreren voor het recht op demonstratie. Het al dan niet doorgaan van deze demonstratie zou afhangen van de volledige openheid van de burgemeester over besluit tot afwijzing van de demonstratie van 5 februari 2021. Verwisseling van data die de zaak er niet helderder op maken.

De aanleiding van alle commotie was een bericht van RTV Krimpenerwaard over een op vrijdag 12 februari om 19.00 uur (en dus niet op 5 februari) te houden vrijheidswandeling. In een tweede bericht meldde de omroep dat de gemeente deze tocht inderdaad niet toestaat, maar dat de gemeente met de initiatiefneemster Donna van der Horst in gesprek zou gaan om te kijken wat wel mogelijk was. Inmiddels is de gemeente nu in afwachting van de officiële reactie van Van der Horst op de suggesties die de gemeente haar heeft gedaan. Voorts werd medegedeeld dat de burgemeester donderdagochtend aan Struijs antwoord heeft gegeven op zijn brief en de daarin gestelde vragen.

Dit bericht is 1922 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief