Archieven

Dit bericht is 1176 keer gelezen

David Hartog (voor) en Jelle van Wijngaarden

David Hartog (voor) en Jelmer van Wijngaarden

SCHOONHOVEN – Als de Kerst voorbij is moet je wat met de kerstboom. Je kunt ‘m in stukken zagen en in de groene kliko deponeren, maar die moeite kan bespaard blijven door de boom voor het huis op de stoep te leggen. Binnen een mum van tijd is de boom verdwenen. Voornamelijk kinderen verzamelen de bomen om begin januari in te leveren bij de gemeente. Elke boom levert in de gemeente Krimpenerwaard vijftig eurocent op.

Het zet uiteraard pas zoden aan de dijk als je een flink aantal kerstbomen ophaalt. Jelmer van Wijngaarden en David Hartog uit Schoonhoven hebben dit jaar alle records verbroken. Zij presteerden het om in totaal 158 bomen op te halen. “Ik had twee touwen aan mijn fiets gebonden. De kerstbomen kon ik zo gemakkelijk meenemen naar huis”, vertelt de twaalfjarige David. Enige bijkomstigheid is: waar laat je de kerstbomen?

bomen

“De dag na Kerst werden de eerste bomen bij ons in de achtertuin gelegd”, vertelt vader Martijn. “Op dat moment nog niets aan de hand maar het werden er iedere dag steeds meer. We konden op een gegeven moment niet meer door de tuin. Om in de schuur te komen moesten we omlopen via de achterkant. Toen werd het stuk minder leuk”, schatert Martijn.

Het wegbrengen van de kerstbomen naar de verzamelplaats van de gemeente was nog wel een heel gebeuren. Er moest ook flink geveegd worden, want de kerstbomen verliezen veel naalden bij het vervoeren. “In totaal zijn er vijf kliko’s gevuld met naalden. Het bracht wel een stuk saamhorigheid”, aldus Martijn. “Er kwamen steeds meer kinderen en mensen uit de buurt helpen om de kerstbomen af te voeren.” Op de vraag aan David of hij volgend jaar het record gaat verbreken kijkt hij wat beteuterd. “Dan moet ik wel hard smeken, want van mijn moeder mag het niet meer.”

David Hartog en zijn vader Martijn zijn komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

download

Dit bericht is 1176 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief