Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1184 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Groenalliantie Midden-Holland is gestart met de aanleg van een speelvoorziening in recreatiegebied Lansingh-Zuid in Krimpen aan den IJssel. De nieuwe speelvoorziening, die samen met bewoners is ontworpen, is een avontuurlijke route door de natuur.

Kinderen worden uitgedaagd en komen volop in aanraking met de natuur. Er zijn enkele spannende oversteken over bestaande watergangen. Het grasveld wordt benut als speelweide met veel ruimte voor vrij en fantasierijk spelen. Hier zal een verbod voor honden gaan gelden.

De route wordt volledig landschappelijk ingepast. Zo wordt er gebruik gemaakt van bestaande paden en is er oog voor de natuur bij de plaatsing van spelaanleidingen in de bosrand. De route start op het grasveld, maar loopt grotendeels door het bos. Daarbij zijn diverse speelobjecten aangebracht voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Onder begeleiding kunnen ook jongere kinderen gebruik maken van de nieuwe speelroute.

De aanleg van de natuurlijke speelplek is onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie. Die heeft als doel recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien.

Dit bericht is 1184 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief