Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 674 keer gelezen

LEKKERKERK – Voetbalvereniging Lekkerkerk heeft René Noort aan zich weten te binden als nieuwe hoofdtrainer. Club en coach gingen een verbintenis met elkaar voor één seizoen met een optie voor een tweede jaar.

De in Alblasserdam woonachtige Noort is nu nog assistent-trainer bij zaterdagtweedeklasser Drechtstreek in Papendrecht. Eerder werkte hij als hoofdtrainer bij Hermes DVS, VOB, Swift Boys en FIOS en was hij tweede trainer bij Nieuw-Lekkerland, DUNO en FC Boshuizen. Hij begon zijn oefenmeesterlijke carrière bij VVGZ, de club waar hij ook als speler voor uit kwam. Noort voetbalde verder bij vv Alblasserdam en ASWH.

“Toen ik hoorde dat er bij vv Lekkerkerk een vacature was ontstaan, heb ik meteen contact opgenomen”, vertelt René Noort. “Dat leidde tot goede en enthousiaste gesprekken met technische commissie, bestuur en spelers en bracht mij tot de conclusie dat Lekkerkerk een vereniging is waar ik prima bij pas: een warme dorpsclub met fijne mensen én een selectie die vooruit wil. Ik verheug me er op om komende zomer aan de slag te gaan.”

Namens vv Lekkerkerk spreekt ook Frans Braal zijn enthousiasme uit. “Wat ons enorm aansprak in René was zijn presentatie. Daar sprak ambitie, betrokkenheid en betrouwbaarheid uit. We hadden daardoor al snel het gevoel van ‘dit is hem!'”

“Ik ben een type trainer die hecht aan duidelijkheid en een goede sfeer”, geeft René Noort aan. “De spelers hoeven geen ellenlange lijsten met regels van me te verwachten. Ik vind samenwerking veel belangrijker en elke speler is voor mij belangrijk; dat geldt zeker óók voor het tweede elftal. Het verhaal is simpel: je hebt elkaar nodig om tot succes te komen. Ik zal rustig observeren en naar bevind van zaken kiezen voor het spelsysteem dat de ploeg het beste laat renderen én spelplezier geeft. En uiteraard wil ik net als elke andere trainer zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Dat spreekt voor zich.”

Dit bericht is 674 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief