Archieven

Dit bericht is 1751 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De omvangrijke renovatie van winkelcentrum De Korf (voorheen Arcade De Korf) bevindt zich in de laatste, afrondende fase. Afgelopen zaterdag opende het filiaal van winkelketen Action en dat betekende wederom een mijlpaal in de verbouwing die anderhalf jaar geleden van start ging en in drie fasen werd uitgevoerd.

Indachtig de regel dat tijdens de verbouwing de winkels gewoon open moesten blijven is aan de uitvoering van het karwei een lange periode van voorbereiding vooraf gegaan. Er is door deskundigen van de eigenaar, de projectontwikkelaar, de gemeente en de hoofdaannemer in samenspraak met de winkeliers intensief nagedacht over een volgorde die zowel voor de ondernemers als voor de bezoekers de overlast zoveel mogelijk zou beperken. “Dat is goed gelukt”, constateert David Coster tevreden. Hij vertegenwoordigt projectontwikkelaar Nieuw Holland Vastgoed en is verantwoordelijk voor de voortgang van het project.

“Op verzoek van de vorige eigenaar van het winkelcentrum zijn we ruim vijf geleden bij de herontwikkeling van De Korf betrokken geraakt. Er werden veel plannen gemaakt en ook weer verworpen en het duurde geruime tijd voor alle betrokkenen op één lijn zaten.” Een aantal winkeliers op het plein had aanvankelijk zo hun bezwaren maar naarmate de plannen concreter werden nam ook hun enthousiasme toe. Velen van hen besloten van de gelegenheid gebruik te maken om hun eigen winkel ook onder handen te nemen en te moderniseren. Het resultaat mag er zijn! De interieurs van onder meer de slager, de bakker, de slijter, de opticien en de modezaken kregen weer een eigentijds uiterlijk. Sommigen bleven op hun vertrouwde plek, anderen verhuisden naar een nieuwe locatie in het centrum.

Aanbod compleet
“Het concept dat we hebben ontworpen biedt de bezoeker een combinatie van landelijke winkelketens zoals de Jumbo, de Lidl, de Action, Zeeman en Kruidvat, afgewisseld door lokale ondernemers die ieder hun eigen specialiteit aan de man brengen. Tel daarbij op dat er in het centrum ook enkele horecaondernemers zijn gevestigd. Dat maakt het aanbod compleet. Neemt niet weg dat we nog met meerdere belangstellenden in bespreking zijn om ook de vijf nog niet verhuurde units een bestemming te geven”, vertelt Coster. “Daarbij streven we er naar het aanbod nog gevarieerder te maken.”

Twee jaar geleden werd het winkelcentrum overgenomen door de Van der Vorm Vastgoed Groep en toen kwam de realisatie van de herontwikkeling al snel in een stroomversnelling. Een ingrijpende operatie, want behalve een groot deel van het stalen karkas bleef er vrijwel niets bij het oude. De riolering, de daken en alles wat daartussen zit werd onder handen genomen. Verduurzaamd ook, want de nieuwe gevels zijn optimaal geïsoleerd en op veel daken liggen inmiddels zonnepanelen. Meest opvallend zijn toch wel het metselwerk, de grote glazen puien en de accenten op de entrees door middel van ‘hoeden’, die worden voorzien van ledverlichting en geluid.

Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de bestrating van de winkelstraat die dwars door het centrum loopt. Daarin worden ook acht meter hoge bomen geplaatst met daaromheen een paar gezellige zitbanken. Ook rondom het centrum heeft de gemeente de straten en parkeergelegenheden flink aangepakt, waardoor het plaatje straks helemaal compleet is.

Als alles verder volgens plan verloopt vindt de oplevering van De Korf in november plaats. De winkeliers zijn al druk bezig om ter gelegenheid daarvan feestelijke acties voor te bereiden.

Dit bericht is 1751 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief