Archieven

Dit bericht is 6702 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK- Het monumentale pand aan de Dorpsstraat 114 in Krimpen aan de Lek kent een lange geschiedenis van rond de tweehonderd jaar. Ooit een woonhuis waarachter de bewoners een uitspanning met een muziektent en een kleine dierentuin exploiteerden.

Ouderen onder ons herinneren zich ongetwijfeld nog de slijterij van Wijnhuis Den Boer, nu gevestigd in het winkelcentrum, waar Adri en Adriaan Kleinendorst de scepter zwaaiden. Vaste klanten kwamen er niet alleen graag voor een fles wijn of een kruik jenever, maar vooral ook voor een gezellig praatje. Nadien begon Anton de Wilde, uitbater van het achter het pand gelegen partycentrum Het Koetshuis, er eetcafé Het Dijckhuys en weer later was café ’t Haagie er enige jaren in gevestigd.

Het pand kwam ten slotte vrij voor een nieuwe horecagelegenheid en Rotterdammer Joris Koëter hapte toe. “Ik was meteen verliefd op het interieur met de bewaard gebleven ornamenten en glas in loodramen”. vertelt hij enthousiast. “De entourage past precies bij het concept wat ik voor ogen heb.” Na een kleine renovatie van het restaurantgedeelte en een herinrichting van de keuken opende hij er vorige week restaurant ‘Aan de Lek’, waarin hij traditionele oudhollandse gerechten gaat koken en serveren.

Met dat plan liep hij al langer rond nadat hij in 2016 zijn Eetlokaal Kuiter in Rotterdam-West sloot en weer voor een baas ging werken. Dat beviel niet zo, want hij noemt zichzelf tamelijk eigenwijs en dus ging hij op zoek naar een gelegenheid waarin hij zelf weer de scepter achter het fornuis kon zwaaien. Hij koos bewust voor een locatie buiten Rotterdam want daar is al zoveel aanbod dat het publiek niet op nog meer eetgelegenheden zit te wachten. Krimpen aan de Lek vindt hij een prima plek om zijn ambities waar te maken.

“Het bereiden van Hollandse gerechten is één van mijn hobby’s en dat ga ik in deze ambiance doen”, belooft Joris. Dat is te zien op de menukaart, waar onder meer hachee, witlofsalade, fazant met zuurkool, biefstuk, makreel en karbonade te vinden zijn. Hij maakt alles zelf en gebruikt daarvoor streekproducten van leveranciers uit de directe omgeving. “Verser kan niet.” En dat allemaal tegen schappelijke prijzen. Een dagmenu, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en koffie met huisgemaakte appeltaart bijvoorbeeld kost 22,50 euro.

Chef-kok Joris staat in Aan de Lek zelf achter het fornuis, terwijl een bevriend horeca-echtpaar en een stagiaire de bediening verzorgen. Een gastvrij koppel dat het de gasten vooral naar de zin wil maken. “Uit eten gaan is voor ons meer dan eten alleen, het gaat om de totaalbeleving.”

Restaurant Aan de Lek is woensdag tot en met zondag geopend vanaf 17.30 uur. Onaangekondigd binnenlopen mag, maar vooraf telefonisch reserveren is wel handig. Het telefoonnummer is (0180) 335009. Wie alvast even een kijkje wil nemen is welkom op maandag 25 november. Dan organiseert Joris Koëter vanaf 15.00 uur een welkomstborrel voor vrienden, bekenden en belangstellenden.

Dit bericht is 6702 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief