Archieven

Dit bericht is 1307 keer gelezen

LEKKERKERK – Krimpenerwaard Intercultureel en de Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek waren afgelopen zaterdag in touw om retourgoederen uit te delen aan statushouders. Goederen die retour gekomen waren bij Perfecthomeshop.eu werden gratis ter beschikking gesteld aan mensen die ze heel goed kunnen gebruiken.

Goederen die niet aan de eisen van klanten voldoen, komen meestal retour. Dat betekent dat deze producten niet meer als nieuw verkocht kunnen worden. Elk bedrijf staat dan voor de keuze: weggooien of een tweede kans creëren en er andere mensen blij mee maken. Bij de Perfecthomeshop zijn ze doordrongen van het feit dat alleen een circulaire economie toekomst heeft. Met andere woorden; het opnieuw en duurzaam gebruiken van retourgoederen en zo kapitaalvernietiging tegen gaan.

Daarom is besloten om deze goederen gratis ter beschikking te stellen aan mensen die ze heel goed kunnen gebruiken. Statushouders in Lekkerkerk werden via de speciale WhatsApp-groep van Krimpenerwaard Intercultureel uitgenodigd om te reageren. Via foto’s en omschrijving kon men een matras, bed of kast aanvragen. In één ochtend werden alle goederen aan een nieuwe eigenaar gekoppeld.

Maar hoe ga je 35 van die grote matrassen en kasten uitventen in coronatijd? Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek stelde onmiddellijk de kantine beschikbaar voor opslag en uitgifte. Krimpenerwaard Intercultureel is ontzettend trots dat men op deze manier kon samenwerken en is zeker voor herhaling vatbaar. De oproep is ook aan andere ondernemers om hun retourgoederen beschikbaar te stellen aan hen die dat heel hard kunnen gebruiken.

Dit bericht is 1307 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief