Archieven

Dit bericht is 2362 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Een ongekend aantal oud-leerlingen, leerkrachten en medewerkers troffen elkaar afgelopen zaterdag tijdens de reünie van de honderdjarige Willem de Zwijger school. Voor iedereen een feest der herkenning.

Even na 15.00 uur begon de rij bezoekers aan de ingang  aan te zwellen tot ver buiten het schoolplein. Genietend van een heerlijk najaarszonnetje vonden direct de eerste ontmoetingen plaats. Hoe leuk om elkaar na zoveel jaar weer te spreken. Meer dan tweeduizend aanmeldingen vereiste een strakke logistieke organisatie. Met een naamsticker op zocht iedereen de weg richting het lokaal om oud-klasgenoten te treffen.

Oudste leerling
Wie geen oud-klasgenoten en leerkrachten heeft ontmoet, is de 89-jarige Teun den Hartog uit Lopik. “Ik ben in 1946 naar de Mulo gegaan”,  vertelt de nog krasse Den Hartog. Moeiteloos weet hij nog een aantal namen van toenmalige leerkrachten op te dreunen. “Wel jammer dat er niemand meer is uit mijn schooltijd. Om de sfeer te proeven ben ik wel gekomen.” Zijn rapport uit de vierde klas heeft hij meegenomen. “Voor vlijt had ik een zes, het was een beetje op aan het eind”, lacht hij. Als oudste leerling ontving Teun tijdens de reünie een mooie bos bloemen.

Tekst gaat verder onder de foto

Jubileummagazine
Een tastbare herinnering aan deze mijlpaal is het uitgebrachte jubileummagazine. Er is niet gekozen voor uitsluitend een historisch overzicht. Veel ruimte is weggelegd voor oud leerlingen die zijn uitgegroeid tot bekende Nederlander of een bijzondere functie uitoefenen. Interviews zijn gehouden met onder andere presentatrice Anita Witzier, NOS sportverslaggever Erik van Dijk en voetballer Rick Karsdorp. Allen hebben hun schooltijd doorlopen op de ‘Willem’. Bijzonder is ook het verhaal van de familie De Gier. Vier generaties hebben op deze school gezeten. Opa Wim de Gier was in 1922 leerling in de allereerste klas.

Super verlopen
In de laatste twee weken steeg het aantal aanmeldingen explosief. “Dit gaf voor ons als organisatie wel de nodige uitdagingen”, bekent Heleen den Boer. “De catering is volledig uitbesteedt,  heel lastig inschatten dat er voor iedereen genoeg te eten en te drinken is. Als lid van de jubileumcommissie geniet ze intens van deze dag. “Dit is de finale van alle festiviteiten rondom het jubileum. We hebben een nieuwe huisstijl, website en een aantal ruimten in het schoolgebouw opgeknapt.” Instemmend knikt Linda de Vlieger die de afgelopen weken is ingehuurd om te helpen met deze megaklus. Haar taak als ‘event manager’ zit er op. “Het is super verlopen”, geeft ze aan.

Oudste leerling Teun den Hartog

Dit bericht is 2362 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief