Archieven

Dit bericht is 550 keer gelezen

KRIMPENERWAARD -In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ongeveer 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast is het rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder. Een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5 procent meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Tijd voor actie
Met de service ‘Band op spanning’ draagt u bij aan een schonere en veiligere samenleving. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt. De gemeente Krimpenerwaard ondersteunt dit initiatief en biedt inwoners deze service gratis aan. ‘Band op spanning’ is op de volgende dagen beschikbaar in de gemeente Krimpenerwaard:

  • Stolwijk (Dorpsplein): maandag 4 juli van 10.00 tot 16.00 uur
  • Schoonhoven (Doelenplein): dinsdag 5 juli van 10.00 tot 16.00 uur
  • Krimpen aan de Lek (Plein de Markt): woensdag 6 juli van 10.00 tot 16.00 uur
  • Lekkerkerk (Raadhuis / Geuzenplein): donderdag 7 juli van 10.00 tot 16.00 uur

Hoe werkt het?
Servicemedewerkers staan gedurende de dag bij de ingang en uitgang van het terrein. Daar zullen zij u als automobilist aanspreken over deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Bent u eenmaal geparkeerd en op pad, dan hoeft u verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen. Zo weet u precies wat er gebeurd is.

Liever niet?
Uiteraard is er ook de mogelijkheid om geen gebruik te maken van deze kosteloze bandenservice. Dit kunt u kenbaar maken bij de medewerkers van ‘Band op Spanning’. Zij zullen nooit ongevraagd aan uw auto komen en komen alleen in actie als uw auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze actie? Kijk voor meer informatie op bandopspanning.nl. Voor vragen kunt u mailen naar info@bandopspanning.nl.

Dit bericht is 550 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief