Archieven

Dit bericht is 972 keer gelezen

algerabrugKRIMPEN A/D IJSSEL – Rijkswaterstaat pleegt de komende maanden onderhoud aan de Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel. Dit heeft op een aantal momenten kort durende hinder tot gevolg voor de scheepvaart.

Het werk wordt uitgevoerd door VolkerInfra. Zo worden de sluisdeuren uitgerust met nieuwe geluidssignalen en optische seinen. Deze maken de sluis hoorbaar en beter zichtbaar.

Op locatie maken werklieden een houten onderdorpel op maat, die de versleten onderdorpel van de bovenstroomse schuif vervangt. De onderdorpel is de houten stootdemper aan de onderkant van de stalen schuif die beschadiging van de schuif voorkomt.

Ook worden nieuwe masten met camera’s geplaatst, waarmee voor brugwachters het zicht op de sluis verbetert. Daarnaast komen er stopstrepen op de wand van de sluizen, waardoor schepen verder kunnen doorvaren. Beide maatregelen zorgen voor een veiliger begeleiden door de schutsluis.

In de week van 13 tot en met 17 mei begint de jaarlijkse grote schoonmaak. Vanaf een ponton wordt de Algerabrug schoon gespoten.

Op 13 en 14 mei gaan de schuiven van de kering dicht en is de doorvaart eronder gestremd; schepen passeren dan via de naastgelegen sluis. Op 15 en 16 mei moet het scheepsverkeer onder de kering en via de sluis rekening houden met maximaal een halfuur vertraging. Op 17 mei 2019 is er alleen bij de sluis nog hinder, ook hoogstens 30 minuten. Op alle dagen gelden deze stremmingen en hinder tussen 7.00 en 22.00 uur. Het wegverkeer op de brug ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

De Hollandsche IJsselkering beschermt het laagst gelegen deel van Nederland, 6,76 meter onder NAP. Rijkswaterstaat begon een jaar na de watersnoodramp (1953) met de bouw; in 1958 was de kering klaar.

Dit bericht is 972 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief