Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 961 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Hij had graag iedereen de hand geschud en feestelijk afscheid genomen van collega’s en patiënten, maar corona laat dat niet toe.

De Schoonhovense fysiotherapeut Robert Spruyt (66) draagt daarom in stilte het stokje over aan Martijn Schouten (34). Per 1 januari 2021 gaat Schouten aan de Bergambachterstraat 9c en de vestiging in het gezondheidscentrum aan de Oranjeplaats met Fysiotherapie Zilverstad voort op de ingeslagen weg.

“Ik had mijn afscheid inderdaad anders voorgesteld”, zegt Robert Spruyt. “Dat lukte niet. Het besmettingsgevaar blijft groot en ik was na een drukke praktijk van 41 jaar wel aan mijn pensioen toe.”

Netwerk
De Schoonhovenaar heeft in die lange periode een forse patiëntenkring opgebouwd. “Met veel afwisseling”, lacht hij. “Het gaat bij fysiotherapie om behandelingen, oefeningen en adviezen om gezondheidsklachten weg te nemen of te verminderen. Dat herstelproces duurt in de regel een paar weken of maanden. Daarna zie je weer nieuwe gezichten. Niettemin bouw je in veertig jaar een behoorlijk netwerk op. Dat merkte ik aan de reacties, nadat ik de overdracht van mijn praktijk bekend had gemaakt.”

Robert Spruyt begon als fysiotherapeut in Woerden en werkte in de jaren tachtig op freelance basis bij Troe en Slappendel in hun praktijk aan de Albert Beijlinggracht. Daarna ging hij zelfstandig verder en werd het pand aan de Bergambachterstraat zijn uitvalsbasis. In 2014 werd een tweede vestiging betrokken in het gezondheidscentrum aan de Oranjeplaats. De groei van de praktijk vertaalde zich in een forse aanloop en diverse specialismen. Anno 2020 gaat het om tien fysiotherapeuten. “Behandelingen veranderden van ‘passief’ in ‘actief’ en in de loop der jaren werd meer nadruk gelegd op preventie. Ik weet nog dat ik ooit begon met een simpele behandelbank. Inmiddels wordt volop gebruik gemaakt van medische apparatuur. Tijdens de lockdown heb ik voor het eerst patiënten online behandeld”, aldus Spruyt, die de fysieke contacten miste.

‘Zin in avontuur’
Twee jaar geleden gaf Martijn Schouten reeds intern aan Spruyt fysiotherapie te willen voortzetten. Hij werd toen mede-eigenaar van de praktijk en kon alvast ‘warmlopen’. De inwoner van Montfoort, die in zijn vrije tijd volleybalt bij VTC Woerden, is precies tien jaar fysiotherapeut. “Ik ben klaar voor deze stap. Ik heb zin in dit avontuur.”

Onder zijn leiding zal er vooralsnog weinig veranderen aan de dagelijkse gang van zaken. Martijn Schouten: “We hebben een prima team van therapeuten en ondersteunend personeel in huis. Robert heeft een prima zaak opgebouwd en een reputatie in Schoonhoven en omgeving. Het ons door de branche verstrekte keurmerk zegt genoeg over de kwaliteit van onze behandelingen. We beschikken over alle disciplines.”

Robert Spruyt is niet geheel uit beeld. Integendeel; hij blijft als adviseur betrokken en coacht jonge collega’s. “Ik kan toch niet de hele week gaan golfen? Dat zit niet in mijn aard. Ik ben nou eenmaal een bezig baasje.”

Dit bericht is 961 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief