Archieven

Dit bericht is 1972 keer gelezen

LEKKERKERK – Patrick Roest heeft zaterdag voor het eerst in zijn loopbaan een wereldbekerklassement op zijn naam geschreven. De Lekkerkerkse schaatser van Team Jumbo-Visma deed dat in stijl door bij de wereldbekerfinale in Thialf in Heerenveen het goud te pakken op de 5000 meter.

Roest schreef de afsluitende 5000 meter van het seizoen op zijn naam met een tijd van 6.11,15. Daarmee eindigde hij bijna twee seconden voor de Canadees Graeme Fish, die 6.12,83 noteerde. Ted-Jan Bloemen, landgenoot van Fish, completeerde het podium met een tijd van 6.13,72.

Voor de 24-jarige allrounder betekende het zijn vijfde wereldbekerzege van het seizoen. Alleen in het Japanse Nagano kwam Roest niet in actie. Het was voor de regerend wereldkampioen allround voor het eerst dat hij de eindoverwinning (gecombineerd klassement 5000 en 10.000 meter) in een wereldbekerklassement pakte.

“Ik heb het hele seizoen elke vijf kilometer gewonnen waaraan ik meedeed. Het is mooi dat ik die reeks in stijl heb weten af te sluiten”, blikte een tevreden Roest terug op zijn wereldbekerseizoen. “Het was misschien niet mijn beste rit. Ik was nog wat moe van vorige week, maar ik heb alles gegeven en het is mooi dat ik in een vol Thialf heb weten te winnen.”

“Dit vind ik een mooie ervaring”, doelde Roest op zijn eerste eindzege. “Ik heb zelfs maar één keer eerder op het podium gestaan van het klassement, dus dit geeft een goed gevoel. Helemaal om die prestatie ook nog eens hier in Thialf neer te zetten. Morgen hoop ik mijn seizoen mooi af te sluiten op de 1500 meter. Nog één keer alles eruit halen.”

Bron: www.teamjumbovisma.nl.

Dit bericht is 1972 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief