Archieven

Dit bericht is 775 keer gelezen

thumbnail_2012 (6)SCHOONHOVEN – Zaterdag 18 mei wordt het druk op de parkeerplaats aan de Kerkweg bij gebouw De Ark. Die dag is er rommelmarkt van de Grote Kerk. Ditmaal is het de 25e editie met extra feestelijke activiteiten.

“Afgelopen week hebben alle inwoners van Schoonhoven de informatiefolder in de bus gekregen”, vertelt Jozina Hoek namens de rommelmarktcommissie. “Naast de gebruikelijke kramen hebben we onder andere een Foodtruck, een oude verbouwde brandweerwagen, waar snacks worden verkocht. Er is een kinderboerderij en binnen in de Ark is een tentoonstelling over 25 jaar rommelmarkt. Ook draaien er twee films over de bouw en opening van De Ark.

De rommelmarkt is indertijd gestart ter financiering van De Ark, het verenigingsgebouw van de Grote Kerk. Inmiddels is deze al zes jaar geleden afbetaald. De opbrengst gaat nu naar verschillende doelen. “Een derde gedeelte is voor De Ark voor onderhoudskosten, een derde is voor Jemen waar een afschuwelijke hongersnood plaatsvindt. En een derde gedeelte gaat naar de Stichting Vietnam-Nederland voor de vervolgde kerk in Vietnam.”

2010 (3)

Een paar weken werd in het kerkblad vermeldt dat er nog ruim 45 vrijwilligers werden gezocht. “Inmiddels zijn we rond”, glundert Jozina. “We werken niet met een vaste ploeg, ieder jaar werven we opnieuw. En telkens lukt het om genoeg vrijwilligers te hebben.” Het is wel zaak dat vrijdagavond vanaf 21.00 uur het parkeerterrein leeg is. “De laatste jaren merken we dat niet altijd alle auto’s weg zijn. Zo lastig, moeten we erom heen bouwen of auto’s laten wegslepen.”

Gemiddeld levert de rommelmarkt ieder jaar tussen de tien- en veertienduizend euro op. Jozina is positief gestemd: ze gaat voor minstens vijftienduizend euro. De rommelmarkt is van 09.00 tot 14.30 uur op het parkeerterrein aan de Kerkweg. Belangstellenden zijn van harte welkom. Om 14.00 uur is de uitslag van de grote loterij.

Meer over de rommelmarkt komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur op het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard.

Jozina Hoek voor gebouw De Ark

Jozina Hoek voor gebouw De Ark

Knipsel

Dit bericht is 775 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief