Archieven

Dit bericht is 807 keer gelezen

diedriksenLEKKERKERK – De Nederlandse revelatie van het wielerseizoen Lorena Wiebes staat op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, aan de start van de Ronde van Lekkerkerk.

Wiebes baarde dit jaar opzien met onder meer zeges in Nokere Koerse, de Tour de Yorkshire en de World Tour etappekoers Tour of Chongming Island. Ze neemt het in Lekkerkerk onder meer op tegen Kirsten Wild en Amy Pieters. Naast hen heeft zich ook internationale concurrentie gemeld. De Deense kampioene Amalie Dideriksen, in 2016 wereldkampioen, doet mee aan het criterium.

Voor Wiebes wordt het haar tweede deelname in Lekkerkerk. Vorig jaar zag ze Amy Pieters solo naar de zege rijden, maar wist ze in de strijd om de tweede plaats Kirsten Wild naar de derde plek van het podium te verwijzen. In haar debuutjaar bij de senioren maakte de nu 20-jarige Wiebes in 2018 direct indruk. Dit seizoen gaat het echt nog veel beter voor de sprintster. Ze pakte al zeven zeges op internationaal niveau en is gestegen naar de vijfde plaats op de wereldranglijst. Opvallend was haar optreden in China. In de Tour of Chongming Island won de renster uit Mijdrecht alle drie de etappes en het eindklassement.

Ook Dideriksen is niet onbekend met de Ronde van Lekkerkerk. De 22-jarige renster van het Nederlands topteam Boels-Dolmans werd in 2016 in Qatar wereldkampioen, voor Kirsten Wild en de Finse Lotta Lepistö. De Ronde van Lekkerkerk was het volgende jaar in mei vervolgens het eerste criterium waar ze aan de start kwam in haar regenboogtrui. Dit jaar keert de Deense kampioene, die onder meer al de Ronde van Drenthe en drie etappes in de Holland Ladies Tour op haar naam heeft staan, dus terug in de wielerronde.

Sterk deelnemersveld
Met de bevestiging van de komst van Wiebes en Dideriksen wordt eens te meer duidelijk dat de Ronde van Lekkerkerk misschien wel het sterkst bezette vrouwencriterium van Nederland is. Eerder werd al bekend dat Amy Pieters haar titel komt verdedigen en wereldkampioene op de baan Kirsten Wild, oud-wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong, Puck Moonen en Irene Schouten als smaakmakers aan de start verschijnen. Donderdag won Karlijn Swinkels, in 2016 wereldkampioene tijdrijden bij de junioren, de eerste etappe in de Vuelta a Burgos. Ook zij is er op 30 mei bij.

Focus op de vrouwen
Tijdens de 57e Ronde van Lekkerkerk draait het hoofdprogramma om het vrouwenwielrennen. Om 13.45 uur gaan tien rensters een tijdrit over één ronde rijden. Dat zullen de tien meest prominente deelneemsters zijn, die zich op die manier startend vanuit het gemeentehuis op een unieke manier voorstellen aan het publiek. Om 14.20 uur gaat het criterium voor de vrouwen van start. Het programma begint echter al om 12.15 uur, met een wedstrijd voor de amateurs mannen.

Dit bericht is 807 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief