Archieven

Dit bericht is 1941 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Om de eerste weken van het nieuwe jaar op te vrolijken, is er het ‘Rondje Kunst’ in de etalages. Maak in deze lockdown kennis met tal van kunstenaars op maar liefst 24 locaties.

Niet elk atelier heeft een eigen etalage. De hulp is daarom ingeroepen van winkeliers die positief op dit idee reageerden. Voor elke kunstenaar is nu een plaatsje. Mooie bijkomstigheid: als bijvangst zijn er veel mooie bezienswaardigheden op de route. Voor de kinderen is een speurtocht waarmee leuke prijsjes te verdienen zijn.

Kunst
Onderdeel van de route is de etalage aan de Koestraat 118, het kunstenaarsechtpaar Lon Buttstedt en Gert Strengholt. Het pand waar ooit de smederij was gevestigd van de firma Van Mazijk. Vanaf 1989 tot enkele jaren geleden was dit het atelier van goudsmid André Visser. Oude ambachten hebben nu plaats gemaakt voor kunst. Sinds de komst van Lon en Gert is de ruimte vol met beelden en schilderijen. Direct opvallend zijn de vele portretten van kinderen, een serie die Lon tijdens de lockdown is gestart. “Ik ben begaan met de kinderen die onze wereld erven”, licht ze toe. “Ik wil hiermee juist de positieve punten benadrukken.”

Wandelen
De van oorsprong Amsterdamse Lon is enkele jaren geleden vanuit Ameide neergestreken in de Zilverstad. “Deze plek is uitstekend om te werken. Bij exposities of evenementen betrekken we de benedenverdieping erbij van ons woonhuis, nummer 120. We hebben geen winkel of galerie. Wel een etalage waarmee we ook meedoen met het komende Rondje Kunst.” In een overleg met andere kunstenaars is door Lon het idee geopperd om deze kunstroute te organiseren. “Veel mensen wandelen tijdens deze lockdownperiode. Dan is het extra leuk als je onderweg ook wat te zien hebt.”

Overzicht
In samenwerking met Stichting De Oude Apotheek neemt Lon een groot deel van de organisatie voor haar rekening. Ervaring is opgedaan tijdens de afgelopen Kunstroute in september.  De kunstenares was ook betrokken bij de organisatie van het evenement.  “Je krijgt hierdoor ook veel contacten, erg leuk om te doen”, geeft ze aan.

Onderstaand een overzicht van de deelnemende locaties en deelnemers. Deze is ook te downloaden via de website van de Oude Apotheek. “Met dank aan Patrick Nas, onze vormgever”, benoemt ze als laatste.

Kunstenares Lon Buttstedt in haar atelier aan de Koestraat 118

Dit bericht is 1941 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief