Archieven

Dit bericht is 1042 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Op initiatief van Rotary Schoonhoven is zaterdag de End Plastic Soup Action Day georganiseerd. Met hulp van de scouting Olivier van Noort en Krimpenerwaard Schoon zijn de grachten en aanliggende straten en plantsoenen in Schoonhoven vrij gemaakt van zwerfvuil.

De in totaal zestig deelnemers verbaasden zich over de hoeveelheid zwerfvuil die ze aantroffen. In totaal zijn er meer dan twintig zakken gevuld.

“Bewustwording over, en aanpak van zwerfvuil willen we op deze manier onder de aandacht brengen”, geeft Marco Goudriaan namens Rotary Schoonhoven aan. “Volgend jaar zullen we als Rotary deze actie weer organiseren; er worden dan ook educatieve programma’s aangeboden. Het uiteindelijke doel van de End Plastic Soup Action Day, een wereldwijd Rotary initiatief, is om in 2050 oceanen, rivieren en meren plastic vrij te hebben.

Goudriaan: “Rotary Schoonhoven bedankt alle deelnemers, Brasserie Springer – waar de deelnemers na afloop werden getrakteerd op wat lekkers – en de gemeente Krimpenerwaard voor hun bijdragen.”

Dit bericht is 1042 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief