Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1243 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – ‘De lokale omroep versterken door samenwerking’. Een nieuw project met als doel de lokale omroep versterken door samen te werken met de regionale en landelijke omroep. Voor dit project zijn zo’n zestig ambitieuze journalisten aangenomen die elk bij een lokale omroep worden gestationeerd door het hele land waaronder één bij RTV Krimpenerwaard.

Billie Twigt (23) uit Gouderak zal het aankomende jaar aan de slag gaan als lokale verslaggever in de Krimpenerwaard om de drie lagen van het publieke bestel van lokaal nieuws te voorzien. In dit geval zijn dat RTV Krimpenerwaard, Omroep West en de NOS.

“Jaar en dag wordt er door RTV Krimpenerwaard al verslag gedaan van het nieuws uit de omgeving”, stelt voorzitter Kees de Haan. “Dit wordt gedaan door de ruim tachtig vrijwilligers die zich keihard inzetten met als doel om een ieder te voorzien van het laatste nieuws. Met Billie is er voor het eerst een betaalde kracht werkzaam bij RTV Krimpenerwaard en dat is een mijlpaal.”

De totstandkoming van dit project is te danken aan demissionair minister Arie Slob van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Eerder dit jaar werd er door hem 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het is voor het eerst dat alle drie de lagen van het publieke bestel samen werken. Op deze manier moet relevant lokaal nieuws zijn weg vinden naar de regionale omroep en in sommige gevallen zelfs naar de landelijke omroep.

In de afgelopen jaren werd er al samengewerkt tussen de regionale en landelijke omroep. Nu komt daar met de lokale omroep nog een laag bij. Vooralsnog loopt dit initiatief tot 1 juli 2022. Of het verlengd wordt is nog niet bekend. “Voor nu is het een mooie eerste stap”, aldus De Haan.

Dit bericht is 1243 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief