Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1617 keer gelezen

LEKKERKERK – Ryan Koolwijk heeft zich voor komend seizoen verbonden aan voetbalvereniging Lekkerkerk. Niet als voetballer – de dertiger speelt tegenwoordig bij Almere City FC- maar met wél als steun en toeverlaat voor de jeugdtrainers en jeugdbegeleiders van vv Lekkerkerk.

“Ik ga deze mensen vanuit mijn organisatie NNF begeleiden”, vertelt de profvoetballer met Lekkerkerk-roots. “Doel is om de jeugdtrainers en begeleiders te helpen om zich verder in hun vak te ontwikkelen. In eerste instantie doen we dat door jeugdtrainingen te bezoeken, te bekijken én te analyseren. Vervolgens gaan we de trainers/begeleiders bijstaan met onze expertise. Het uiteindelijke doel: beter voetbal én trainers/begeleiders en spelers nóg meer plezier aan hun sport te laten beleven. Ik heb er super veel zin in om bij mijn favoriete amateurclub aan de slag te gaan. Sterker nog: ik ben al min of meer begonnen met het samenstellen van een jaarplan en een draaiboek.”

Ook vv Lekkerkerk is enthousiast over de komst van NNF naar sportpark Tiendweg-West. “Ryan Koolwijk is natuurlijk wél een naam”, stelt jeugdvoorzitter Erik-Jan Heuvelman vast. “En minstens net zo mooi: hij heeft een duidelijke visie, komt van het dorp en voelt grote betrokkenheid bij de club. We verwachten dan ook een vruchtbare en fijne samenwerking.”

Met de entree van NNF komt een einde aan de coöperatie tussen vv Lekkerkerk en De Complete Techniek. “We kijken daar best positief op terug”, zegt jeugdbestuurslid Rudy Vriens. “Maar we denken dat NNF beter aansluit bij wat we als vereniging willen. De complete Techniek richtte zich vooral op de trainers, NNF kijkt zeker ook naar de kwaliteiten binnen de teams; in de trant van ‘niveau en wat nodig is om niveau te verbeteren’. Dat spreekt ons zeer aan omdat we toe willen naar een situatie waarin iedereen het beste uit zichzelf en de groep kan halen.”

Begin september worden de jeugdtrainers en begeleiders verwacht bij de kick-off waar NNF zijn plannen ontvouwt.

Dit bericht is 1617 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief