Archieven

Dit bericht is 1388 keer gelezen

Het organiserend barbecueteam

BERGAMBACHT – Er waren diverse goede redenen om een barbecue te organiseren voor alle bewoners van de Bovenberg. Door gezamenlijk op te trekken kun je initiatieven ontplooien en doelen bereiken waaronder een eigen AED. Een voorbeeld voor andere buurten in onze gemeente.

“De aanleiding is alweer een tijdje geleden, dat was de actie van Glasdraad om snel internet aan te leggen in de buitengebieden”, vertelt Pieter Reijalt in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “De Bovenberg was de straat met de meeste aanmeldingen. Daarom kreeg iedereen van Glasdraad een barbecue-voucher. Toen is het plan opgevat om met z’n allen te gaan barbecueën in plaats van ieder voor zich. Vrijwel iedere bewoner kon zich vinden in dit plan. Het snelle internet volgt later dit jaar.”

Een trotse Annie Rooken en Marleen van Zwienen

AED
Een andere actie die in de Bovenberg heeft plaatsgevonden is de realisatie van een AED. “Deze hebben we gedaan in samenwerking met Philips en de Hartstichting”, aldus Annie Rooken van boerderij Levensvreugd. Annie is nauw betrokken bij de EHBO vereniging in Schoonhoven. Haar man Marinus is eerder dit jaar voorzitter geworden. “Vorige jaar is hier iemand aan een hartstilstand overleden. Samen met mijn buurvrouw Marleen heb ik het plan opgevat om een buurt-AED te realiseren. En dat is gelukt”, aldus een zichtbaar trotse Annie. “Een groot aantal bewoners heeft gedoneerd. Tijdens de barbecue wordt de AED in gebruik genomen en zal aan de bewoners kenbaar worden gemaakt waar in de Bovenberg deze te vinden is.”

Plattegrond
Dergelijke initiatieven brengt bewoners dichter bij elkaar. “Alle huizen van de Bovenberg zijn gefotografeerd door Coen. Vervolgens hebben Alexandra en Kees op een enorme plaat een plattegrond gemaakt waar deze foto’s op zijn gezet. Bij de barbecue worden van alle deelnemers een foto gemaakt, zodat later op de plattegrond is te zien waar iedereen woont”, geeft Reijalt aan. “De sociale- en buurtfunctie in een buitengebied is van groot belang. En door met elkaar onder andere deze barbecue te organiseren hopen we dat verder te bereiken.”

Dit bericht is 1388 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief