Archieven

Dit bericht is 1385 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Woensdag 16 februari is de Oranjeplaats het startpunt van een wandeltocht door de regio. De stichting ‘Samen op Pad’ heeft een mooie route uitgezet over 25 kilometer. 

Het is de derde maal dat Schoonhoven het vertrekpunt is voor deze stichting. Voormalig leraar aardrijkskunde Huib Bavelaar is nauw betrokken bij de organisatie. Het is algemeen bekend dat hij een fanatiek wandelaar is. Betrokken bij de jaarlijkse Willem de Zwijger Wandeldag. Sinds enige jaren is hij actief bij Samen op Pad. Afgelopen maand is Bavelaar voorzitter geworden.

Route
Corona heeft de wandelaars afgelopen twee jaar parten gespeeld. Afgelopen woensdag werd, na lange tijd, een mooie route gelopen door de Betuwe. Het parcours op woensdag 16 februari loopt via door de binnenstad naar Willige Langerak, Cabauw en Lopik. Op twee plaatsen is een wagenrustplaats voor verzorging en een versnapering. In dorpshuis De Schouw in Lopik is gelegenheid om iets te nuttigen.

Sfeer
De stichting is veertien jaar geleden ongericht in Putten. ‘Niets moet maar alles mag’.  Dat is het motto voor een ontspannen en ongedwongen sfeer. Opbrengsten van de groepswandelingen zijn ten bate van twee goede doelen. Gemiddeld zijn er 70 tot 100 deelnemers per wandeling. Volgens voorzitter Bavelaar is dit een ideale groepsgrootte om het beheersbaar te houden.

Deelname
Verzamelen is woensdag 16 februari tussen 09.00 en 10.00 uur bij Welzijn Krimpenerwaard aan de Oranjeplaats. Kosten voor deelname 3,- per persoon. Volgende wandeling is de Willem de Zwijger Wandeldag op zaterdag 26 maart.

Dit bericht is 1385 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op ‘Samen op Pad’ wandelt woensdag 16 februari de Lek en IJssel route

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief