Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 609 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Cisca Snel (foto), beoogd raadslid voor Krimpens Belang, pleit voor een bruisend (cultureel) centrum met horecaplein in Krimpen aan den IJssel. “Krimpen beschikt over heel veel culturele organisaties. Als we die bij elkaar samen brengen en combineren met een horecaplein, dan gaat Krimpen bruisen.”

Cisca Snel (57) is naar eigen zeggen goed op de hoogte wat er in Krimpen speelt op het gebied van cultuur. De getogen en geboren Krimpense kwam voor het eerst mee in aanraking toen ze op jonge leeftijd muzieklessen bij de Muziekschool ging volgen en de saxofoon leerde spelen. Sinds 2013 is ze actief betrokken bij veel Krimpense culturele organisaties, zoals de Muziekschool, Comité 40-45, Koningsdag en Bibliotheek Krimpen.

“Cultuur – onder andere evenementen, muziek/concerten, bibliotheek, museum, dans en theater – verbindt groepen Krimpenaren met elkaar. In onze gemeente is de culturele sector breed vertegenwoordigd”, aldus Snel. “Cultuur speelt ook een belangrijke rol op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, stimuleren creativiteit, sociale cohesie/saamhorigheid, maar ook gezondheid en welzijn. Ik zie dan ook kansen in het samenbrengen van verschillende beleidsdomeinen met cultuur, zoals een combinatie met het sociaal domein, onderwijs en zorg. Als we deze culturele organisaties en domeinen bij elkaar brengen en combineren met een horecaplein, dan gaat Krimpen bruisen”, aldus Cisca.

Samenwerkingsconvenant
Snel is dan ook erg positief over het onlangs gesloten convenant tussen de Muziekschool Krimpen, Stichting Bibliotheek aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard en Stichting SynerKri. Om dit te benadrukken heeft Cisca deze vier partijen in het zonnetje gezet door het overhandigen van trompetnarcissen.

Dit bericht is 609 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief