Archieven

Dit bericht is 825 keer gelezen

wandelen2KRIMPEN A/D LEK – Sinds eind februari is er in Krimpen aan de Lek een wandelgroep actief die iedere maandagmorgen door de dorpskern en omgeving een tochtje loopt. De deelnemers zijn over het algemeen 55+ of ouder, maar jongeren mogen natuurlijk ook mee.

Onder leiding van vrijwilliger Cees lopen de wandelaars vijf, drie of 2,5 kilometer. De laatste afstand is vooral bedoeld voor mensen met een rollator, die nog wel graag een stukje lopen, maar niet meer zover kunnen. De belangstelling is groot. Inmiddels melden zich iedere maandagmorgen ten minste twintig belangstellenden die een rondje meelopen. “Lekker bewegen en onderweg gezellig kletsen”, is hun motto.

Vanuit de groep en ook van daarbuiten kwam de vraag of zoiets ook in de avonduren kon worden georganiseerd, want ook mensen die overdag andere dingen aan hun hoofd hebben lopen graag een stukje in georganiseerd verband. Die vraag werd met ‘ja’ beantwoord en dus is er sinds twee weken ook een avondwandeling. Iedere donderdagavond start er om half zeven een groepswandeling bij het Cultuurhuis over ongeveer vijf kilometer. En ook die voert door de dorpskern en omgeving. “We proberen iedere week een andere route te vinden”, vertelt Gerda die als vrijwilligster de wandelaars begeleidt. Voor haar niet zo’n moeilijke opgave, want samen met haar vriendin wandelt ze vrijwel iedere dag door Krimpen en omgeving. “Een uurtje met z’n allen lekker lopen na het eten is ons doel.” Zes deelnemers is nog niet heel veel, maar “dat aantal zal vast snel groeien”, voorspelt ze, want samen wandelen is populair.

wandelen1

Het opzetten van een wandelgroep is een initiatief van Team Sportservice Krimpenerwaard. Een organisatie die sinds enkele maanden in opdracht van de gemeente Krimpenerwaard het gemeentelijke sportbeleid uitvoert. Zij doen dat onder meer door activiteiten zoals deze wandelactiviteiten op te zetten, maar vormen ook het sportloket van de gemeente. “Wij zijn een vraagbaak voor alle inwoners, verenigingen en organisaties”, aldus Samira, één van de sportcoaches die vanavond met de groep meeloopt. “We helpen bijvoorbeeld graag sportverenigingen die hun activiteiten willen promoten met een evenement of een reclamecampagne, die vragen hebben over de organisatie of die op zoek zijn naar vrijwilligers.” Het Team Sportservice Krimpenerwaard beschikt over specialisten die sportverenigingen en individuele sporters op allerlei manieren kunnen adviseren en begeleiden. “Zelf nemen we het initiatief activiteiten op te zetten die er nog niet zijn, maar waaraan wel behoefte lijkt te zijn”, aldus Samira. De wandelgroep in Krimpen aan de Lek is er daar één van en binnenkort volgen er meer, zoals het organiseren van een trimzwemgroep in één van de andere kernen van de gemeente.

Wie mee wil lopen met de wandelgroep in Krimpen aan de Lek kan zich op maandagmorgen om 9.20 uur melden bij De Dertienhuizen en om 9.30 uur bij het Cultuurhuis. Op donderdag vertrekt de groep om 18.30 uur bij het Cultuurhuis. Vooraf aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.
Wie meer wil weten over alle activiteiten van Sportservice Krimpenerwaard kijkt op www.teamsportservice.nl.

Dit bericht is 825 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief