Archieven

Dit bericht is 3763 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Meer dan twintig vrijwilligers zijn ongeveer een jaar in touw geweest om het evenement SamenLoop voor Hoop op touw te zetten op park Weydehoeck in Lekkerkerk.

Voorzitster Angelique Pottuit, tevens voorzitster van wandelsportvereniging Op Stap en Hanny de Jong, bestuurslid van KWF Lekkerkerk/Krimpen aan den Lek kregen na afloop de bloemen, maar die waren zeker ook bestemd voor die meer dan twintig anderen die in het organisatiecomité een deel van de organisatie voor hun rekening namen. En voor al diegenen die een team vormden om niet alleen 24 uur in estafettevorm over het parcours te wandelen maar vooral voor de manier waarop ze in de aanloop en zelfs nog tijdens de SamenLoop van alles organiseerden om geld voor het goede doel in te zamelen.

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF Kankerbestrijding voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan ze samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren ze het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie, muzikale begeleiding en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

Zo vergaat het deze zomer in tientallen plaatsen in Nederland en zo was het dit weekeinde ook in Lekkerkerk. Het evenement verloopt in alle edities min of meer op dezelfde wijze met een openingsceremonie waarin mensen die kanker hebben (gehad) de eerste ronde lopen. Dan beginnen de eerste deelnemers aan hun tocht, meestal twee leden van ieder team die na een uurtje worden afgelost. In de middaguren was het heel warm en moest onder meer het besproeien van de baan enige verkoeling brengen.

Tussen de volwassen wandelaars door lopen kinderen van basisscholen aan het einde van de zaterdagmiddag hun eigen Kinderloop.

Na het invallen van de duisternis volgt de kaarsenceremonie. Langs het parcours kaarsenzakken met daarin een brandende kaars en daarop een persoonlijke boodschap voor een aan kanker overledene. “Enorm indrukwekkend”, aldus de deelnemers en vele toeschouwers. “Een moment waarop we ieder op onze eigen manier het verlies van een dierbare konden gedenken.”

Dan volgt een feestelijke nacht. Terwijl de door hun team ingeroosterde deelnemers hun rondjes lopen wordt er langs de lijn gezellig feest gevierd met verhalen, zang en dans rond het kampvuur. Want één van de motto’s van SamenLoop voor Hoop is ook ‘Vier het leven!’.

De slotceremonie wordt voorafgegaan door een kwartier waarin alle deelnemers van alle teams tegelijkertijd de baan op gaan. In dit geval ruim duizend wandelaars, deel uitmakend van meer dan veertig teams. De ballonnenmeisjes en de Lekkerkapel voerden de stoet aan en eindigden stipt op tijd op het podium. Daar mocht penningmeester Wilma de Jong samen met de ballonnenmeisjes de opbrengst bekendmaken. Er ging een luid gejuich op toen bleek dat er niet minder dan 107.490,- euro naar KWF kan worden overgeschreven. Een bedrag dat zal worden gebruikt om onderzoeksprojecten die leiden tot voorkoming en genezing te ondersteunen. “Een fantastisch resultaat”, aldus alle aanwezigen. “En hard nodig”, benadrukte de vertegenwoordigster van KWF die de cheque in ontvangst nam. “Dagelijks krijgen mensen de diagnose kanker en –hoewel er veel vorderingen worden gemaakt- is de ziekte nog lang niet altijd te genezen.”

Dit bericht is 3763 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief