Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1302 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Volgend weekend op zaterdag 29 en zaterdag 30 juni wordt de SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard gehouden. De 24 uurs wandelestafette, waarbij teams geld generen voor KWF Kankerbestrijding, vindt plaats op Sportpark De Weydehoeck in Lekkerkerk.

Naast het wandelen wordt er ook van alles georganiseerd voor bezoekers. Ieder deelnemend team heeft een kraam waar van alles te koop is. De opbrengst hiervan gaat naar de SamenLoop. Verder is er een horecaplein, zijn er allerlei activiteiten en is er een doorlopend amusementsprogramma. Speciaal voor kinderen is een KinderLoop op zaterdag om 16.00 uur. Opgeven kan tot 15.00 uur.

Ook vinden er verschillende ceremonies plaats. Vooral de kaarsenceremonie is een bijzonder moment. Dan worden er duizenden brandende kaarsen langs het parcours gezet ter ere van (ex-)kankerpatiënten. De organisatie verwacht dat het een mooi en bijzonder weekend wordt.

Voorzitter Angelique Pottuit: “Iedereen heeft zich enorm ingezet om er een groot succes van te maken. Dat geeft zoveel energie. Van alle kanten hebben zich deelnemers en vrijwilligers aangemeld. We willen er samen met hen en de bezoekers een onvergetelijk weekend van maken. En we hopen natuurlijk vooral zoveel mogelijk geld op te halen voor doorbraken in kankeronderzoek.”

Ook wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard komt op bezoek: “Ik vind het hartverwarmend dat zoveel mensen in de Krimpenerwaard zich inzetten voor zo’n belangrijk doel. Het is een evenement waar jong en oud zich kan vermaken, maar het biedt ook steun. Daarom kom ik iedereen die zich zo hard heeft ingezet aanmoedigen.”

Wie een uurtje wil meewandelen kan zich aanmelden bij de informatietent aan het begin van het terrein.

De SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard begint op zaterdag om 14.00 uur.

RTV Krimpenerwaard verzorgt zowel voor radio als televisie een live-uitzending van de SamenLoop. De uitzending is zaterdag 29 juni van 13.30 tot 2.00 uur en zondag van 7.00 tot 15.00 uur.

Dit bericht is 1302 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief