Archieven

Dit bericht is 1299 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Excelsior Rotterdam Vrouwen en Spirit gaan intensief samenwerken op het gebied van vrouwen- en meisjesvoetbal.

De Ouderkerse club is al langer een officiële amateurpartner van Excelsior, maar beide partijen slaan nu ook de handen ineen om te komen tot een serieuze opleiding voor meisjes- en vrouwenvoetbal in de regio Krimpenerwaard.

De samenwerking zorgt ervoor dat meisjes die bij Spirit voetballen altijd op hun niveau kunnen spelen en leren. Eventueel kunnen zij doorstromen naar de beloften van Excelsior of het hoogste niveau in Nederland: het team van Excelsior dat uitkomt in de Eredivisie Vrouwen.

In samenwerking met Sportclub Excelsior beschikt Excelsior Rotterdam ook over een complete opleiding voor meiden, waardoor een doorgaande opleiding is ontstaan van de jongste meisjes tot de Eredivisie Vrouwen. De club ziet de samenwerking met Spirit als een mooie aanvulling hierop.

Speelsters van Excelsior Rotterdam Vrouwen zullen trainingen gaan verzorgen aan meidenteams van Spirit. De precieze invulling moet nog worden gemaakt, maar zeker is dat speelster Anne Bhagerath de training en coaching van het MO17 van Spirit gaat verzorgen. De samenwerking tussen beide clubs wordt daardoor heel zichtbaar. Excelsior zal talententrainingen gaan verzorgen en talenten uit de Krimpenerwaard krijgen de mogelijkheid om mee te trainen en wellicht door te stromen naar de teams van Excelsior Vrouwen. Ook zullen de meidenteams van Spirit regelmatig op de tribune zitten bij thuiswedstrijden van Excelsior Vrouwen.

“Aangezien Excelsior Rotterdam en Spirit al jarenlang een samenwerking hebben op het gebied van de jongensopleiding was deze nieuwe stap een logisch vervolg”, zegt hoofdtrainer Richard Mank van Excelsior Rotterdam Vrouwen. “Met Sportclub Excelsior hebben wij een complete opleiding opgezet, waarmee we talentenvolle speelsters willen laten doorstromen naar de Eredivisie Vrouwen. Ook in de Krimpenerwaard loopt veel talent, mede doordat VV Spirit de meidenafdeling serieus heeft opgezet. Door samen te werken kunnen beide partijen profiteren van elkaars expertise.”

Hoofdjeugdopleiding meiden- en vrouwenvoetbal van Spirit Bas Jonker beaamt dit: “De twee clubs passen bij elkaar en werken al jaren met veel plezier samen. Excelsior heeft als eerste in Rotterdam haar nek uitgestoken met een vrouwenteam in de Eredivisie en die ambitie past bij Spirit. Het is mooi als wij vanuit de Krimpenerwaard een doorgaande lijn in de opleiding van talentvolle meisjes kunnen bieden. Daarnaast profiteren alle meisjes die bij Spirit voetballen van de verbeterde opleiding, waar we met elkaar aan werken.”

Net als Sportclub Excelsior heeft ook Spirit in de laatste jaren een stevig fundament gelegd onder de opleiding van meisjes en vrouwen. Niet alleen op technisch gebied heeft Spirit geïnvesteerd, ook werd een nieuw kunstgrasveld aangelegd, kwamen er vier nieuwe meisjeskleedkamers en werd geïnvesteerd in randvoorwaarden, zoals materiaal, kleding, eten na de training en een buitenlands trainingskamp voor de vrouwenselectie. Spirit heeft nu twee vrouwenteams, drie dertigplusteams, tien meisjesteams en meisjes die bij de Ukken en Peuters voetballen.

Dit bericht is 1299 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief