Archieven

Dit bericht is 1129 keer gelezen

Jan-Luc Coenen en Glenda Mercado

Jan-Luc Coenen en Glenda Mercado

SCHOONHOVEN – De nieuwjaarsduik op het terrein van camping-jachthaven ‘t Wilgerak was ditmaal mede georganiseerd in samenwerking met fietscafé ‘Fausto’.

Tientallen waaghalzen sprongen klokslag twaalf uur ‘s middags de Lek in om het nieuwe jaar vooral op een frisse manier te beginnen. Daarna kon genoten worden van onder andere warme chocolademelk en glühwein. Het was de eerste publieke samenwerking tussen het fietscafé en de camping. De opmaat naar een daadwerkelijke invulling van de horeca op de camping door Fausto per 1 april 2019.

“De naam Fausto is ontleend aan de naam van de Italiaanse wielrenner Fausto Coppi, die zijn wielercarrière had net na de Tweede Wereldoorlog. Hij was de eerste wielrenner die de ronde van Italië en Frankrijk allebei in hetzelfde jaar won”, vertelt Jan-Luc Coenen in gesprek met RTV Krimpenerwaard. Jan-Luc is in 2016 gestart met het fietscafé op de hoek van de Haven en Voorhaven in Schoonhoven. “Fausto staat voor ons voor Italië, fietsen, gezelligheid en koffie.” Samen met zijn vrouw Elske en zoon Kai wordt met veel succes de zaak gerund. “Ik was vijftig en wilde het roer omgooien na ruim twintig jaar gewerkt te hebben in de farmaceutische industrie.”

Het café bevindt zich op een unieke locatie van knooppunten. “Vanaf het begin hebben we een grote toeloop van fietsers. Tot nu toe boven verwachting succesvol”, aldus een zichtbaar trotse Jan-Luc. Regelmatig worden ook workshops en lessen gehouden. Een multifunctionele invulling in het monumentale pand waar vroeger jarenlang een sigarenhandel in was gevestigd.

IMG_0185Seizoen
Glenda Mercado is bij het gesprek aanwezig. Zij reilt en zeilt alles wat er gedaan moet worden op ‘t Wilgerak. Daarnaast is zij beheerster van de daarbij aanwezige jachthaven. “De laatste jaren is de camping erg veranderd. Voorheen was het een plaats met veel vaste gasten met een stacaravan. Tegenwoordig richten we ons meer op de seizoenkampeerder. Onze camping bevindt zich in het buitengebied van de dijk. Daarom moeten alle stacaravans gedurende de winterperiode naar een hoger gelegen gedeelte worden verplaatst. Wij zijn een ruim opgezette camping en hebben voor kampeerders zo’n 20 tot 25 plaatsen beschikbaar.”

Zichtbaar
Over een aantal maanden zal Jan-Luc invulling geven aan het horeca gedeelte op camping-jachthaven ‘t Wilgerak. “Sinds het contact met Glenda en haar man Jacob is er bij mij een kriebel ontstaan”, zet Jan-Luc uiteen. “Het is een mooie plek net buiten de stad en één van de weinige campings in Nederland die zich in de uiterwaarden bevindt en dus dicht aan het water staat. Neem daarbij de rust en de ruimte, daar kunnen wij heel mooi een horeca op invullen met prachtige producten. Niet alleen voor de gasten van de camping maar ook voor de toeristen die langs komen. We willen ons dan ook naar buiten toe goed zichtbaar maken.”

Aantrekkelijk
Voordat het zover is zal de nu bestaande horecagelegenheid op de camping aangepast worden. “De afgelopen jaren was er iets te krijgen qua eten en drinken, maar nu gaan we echt iets moois neerzetten. We moeten de komende tijd dus aan de bak voor het gewenste resultaat”, glimlacht Glenda. De naam van de nieuwe horecagelegenheid wordt nog niet tijdens het gesprek vrijgegeven. “Dit maken we op een later moment bekend”, vertelt Jan-Luc. Het is duidelijk, de handen worden ineengeslagen en zowel Jan-Luc als Glenda hebben enorm zin in het gezamenlijke avontuur.

“We gaan het nieuwe seizoen met een leuke spirit tegemoet”, aldus Glenda. “Ik hoop dat Schoonhoven een camping krijgt, waarvan ik denk dat het een aantrekkelijke zal zijn”, vult Jan-Luc aan.

Het gehele gesprek met Jan-Luc Coenen en Glenda Mercado is komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Foto_Camping wilgerak

Dit bericht is 1129 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief