Archieven

Dit bericht is 856 keer gelezen

crossbaanKRIMPEN A/D LEK – De jonge Saona zou graag zien dat er een fietscrossbaan wordt aangelegd in recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek. Samen met haar moeder Esther heeft ze er zelfs een speciale online petitie voor opgericht. Die is inmiddels ruim honderd keer ondertekend.

Om de Krimpenerhout aantrekkelijker te maken voor recreanten is de afgelopen maanden de waterkwaliteit in Surfplas verbeterd en is er ook een speeleiland aangelegd. Een fietscrossbaan voor de jeugd zou de kwaliteitsimpuls voor het recreatiegebied helemaal compleet maken, zo is gedachte achter het initiatief van de 9-jarige Saona.

“Op de camping was er ook een fietscrossbaan en daar had ik een crossfiets gehuurd”, vertelde ze vrijdagmiddag op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Ik vond het zo leuk, dat ik van mijn eigen geld een crossfiets heb gekocht. Alleen is er hier in de buurt geen crossbaan.”

Saono zou daarom niets liever willen dan dat er een fietscrosscircuit komt in de Krimpenerhout. Stoere jongens en meiden kunnen er met hun eigen fiets overheen zoeven. Uitdagende bulten en scherpe bochten moeten de kinderen uitdagen om hun grenzen te verleggen.

Om haar wens kracht bij te zetten startte Saona samen met haar moeder Esther een petitie op www.ikwileencrossbaan.nl. Met de verzamelde handtekeningen wil ze naar de gemeente Krimpenerwaard stappen om haar wens voor een crossbaan kenbaar te maken.

Dit bericht is 856 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Saona (9) start petitie voor fietscrossbaan in Krimpenerhout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief