Archieven

Dit bericht is 828 keer gelezen

Foto: Stephan Tellier

LEKKERKERK- Sarah Bade uit Lekkerkerk heeft op 3 maart het leven van 3-jarig Syrisch jongetje gered. Daarvoor ontving zij afgelopen donderdag de bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds uit handen van burgemeester Pauline Bouvy-Koene.

Burgemeester Bouvy: “Het is heel bijzonder wat u heeft gedaan. Vaak denken mensen, dat doe je toch gewoon. Maar veel mensen handelen niet. U wel. U zag dat er iets niet klopte, een soort ‘nekhaargevoel’. Dat u wel handelde en het leven redde van dat jongetje, is de reden om u te eren met deze bronzen legpenning en oorkonde.”

Sarah Bade fietste die dag rond 14.00 uur op de Tiendweg Oost in Lekkerkerk. Tot haar schrik zag zij dat er een kind in het water lag. Zij bedacht zich geen moment en sprong het water in.

Gered uit het water
Het bleek te gaan om een 3-jarig Syrisch jongetje. Op het moment dat mevrouw Bade hem uit het water haalde leek hij levenloos. De inwoonster van Lekkerkerk trok hem op de kant, waarschuwde omstanders die de vader alarmeerden en ook 112 belden.

Door haar actie kwam het jongetje een beetje bij en moest overgeven. Vervolgens is hij overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Na twee dagen werd hij gelukkig ontslagen uit het ziekenhuis.

Door het snelle handelen van Sarah Bade is het jongetje gered van de verdrinkingsdood.

 

 

Dit bericht is 828 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief