Archieven

Dit bericht is 1054 keer gelezen

(Beeld: NOS)

(Beeld: NOS)

LEKKERKERK – Patrick Roest heeft zijn debuut op het Europees kampioenschap allround bekroond met een zilveren medaille. De Lekkerkerkse schaatser moest na vier afstanden alleen ploeggenoot Sven Kramer voor zich dulden.

Kramer, die zondag eerder op de dag de 1500 meter had gewonnen, verdedigde op de afsluitende 10.000 meter op de buitenbaan in het Italiaanse Collalbo een voorsprong van 2,36 seconden op huidig wereldkampioen allround Roest. De 23-jarige Lekkerkerker won in een tijd van 13.26,45, nipt gevolgd door Kramer 13.26,88.

Het is de tiende Europese titel allround voor Kramer. Achter Roest eindigde de Noor Sverre Lunde Pedersen als derde.

“Ik baal hiervan”, reageert Roest op de website van Team Jumbo-Visma. “Ik heb deze race gewoon dom ingedeeld. Op het eind van de rit ging ik technisch beter schaatsen, maar mijn versnelling kwam te laat. Zo simpel is het. Als ik hem anders had ingedeeld, had ik nog kunnen strijden om de titel. Maar dat is achteraf…”

“Ik reed dit weekend technisch gewoon niet lekker. Misschien heb ik op de 10.000 meter nog wel het minst laten liggen van alle afstanden. Voor mijn gevoel ging de 500 meter het slechtst. Daar heb ik veel tijd laten liggen. Een tweede plek is mooi, maar ik kwam hier om te winnen. Sven heeft een onwijs goed toernooi gereden en is ook de terechte winnaar.”

Dit bericht is 1054 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief