Archieven

Dit bericht is 1922 keer gelezen

AMMERSTOL- IJsclub Vooruitgang opende vanmorgen als eerste ijsbaan in de regio. Sinds 9.00 uur kunnen leden de ijzers weer onderbinden en genieten van een gladde ijsbaan. “Mijn hart gaat gewoon open en dicht hiervan. Je kijkt er het hele jaar naar uit”, zegt voorzitter Hennie van Houwelingen.

Vol trots kijkt de voorzitter vanaf de kant hoe er druk geschaatst wordt. “Moet je eens kijken, dit is toch geweldig. De eerste stonden hier vanmorgen om kwart over acht al voor de deur om het ijs op te kunnen en dat is zo leuk. En vooral als er dan ook kinderen komen schaatsen, dat is helemaal fantastisch.”

Maandagavond is er een club mannen al om 19.00 uur begonnen met het klaarmaken van de ijsbaan. De hele nacht is er hard doorgewerkt om vandaag open te kunnen. “Om 7.00 uur vanmorgen ging het licht uit en lag er een mooie, gladde ijsbaan”, zegt Bert Timmerman, secretaris van IJsclub Vooruitgang.

Afhankelijk
Om een goede ijsbaan te kunnen maken is de club van een aantal dingen afhankelijk. “Allereerst is de temperatuur van het beton belangrijk. Als het beton te warm is gaat het namelijk niet aanvriezen”, legt Timmerman uit. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de temperatuur van het water dat wordt gebruikt en natuurlijk naar de temperatuur van de buitenlucht.

“Gisteravond was de baan al aardig onder nul. Het water was goed en buiten vroor het al dus we konden eigenlijk meteen aan de slag. We hebben de hele nacht door kunnen rijden en dan heb je de volgende dag een prachtige baan”, aldus Timmerman.

‘Kriebels’
Schaatsliefhebbers verzamelden al vroeg bij de ijsbaan. Ook een 84-jarige meneer: “Het is ineens weer winter in Nederland. Als schaatsliefhebber krijg je dan gelijk de kriebels. Ik ben al een beetje op leeftijd, ik wordt een beetje ouder en wat stijf, maar ik doe het nog zo graag. Ik vind het zo geweldig als dat ijs er weer ligt. Dan krijg ik echt de kriebels en slaap ik al onrustig.”

Het liefst stond hij om 8 uur al voor de poort van de ijsbaan. “Maar van mijn vrouw moest ik wachten tot het licht was. Voordat ik het ijs opga, moet ik mijzelf een beetje losmaken, want ja je spieren gaan wel tegenwerken als je wat ouder wordt, maar de lol wordt zeker niet minder.”

De IJsclub hoopt vandaag en morgen de hele dag open te kunnen gaan voor leden, maar is uiteraard afhankelijk van het weer.

Dit bericht is 1922 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief